Kina: Åbne døre for kapitalister i partiet

Kinas Kommunistiske Parti har åbnet dørene for optagelse af de ny privatkapitalister som medlemmer. I en tale ved årsdagen for partistiftelsen den 1. juli åbnede præsident Jiang Zemin dørene for optagelse af de private erhvervsdrivende, som tidligere blev karakteriseret som ‘udbyttere’.

Månedsmagasine ‘Zhenli de Zhuiqui’ (‘Søgen efter sandhed’) kritiserede beslutningen i sit juli-nummer for at undergrave arbejderklassens stilling i partiet og samfundet.
Det er nu blevet lukket af myndighederne på ubestemt tid.

– Der har været et problem i redaktionen, og distributionen af tidsskriftet er blevet suspenderet, siger en ansat til det amerikanske nyhedsbureau Reuters. – Jeg har ingen anelse om, hvornår den vil blive genoptaget.

Netavisen 25. august 2001


Dette er en artikel fra KPnet. Se flere artikler og følg med på
KPNET.DK – NYHEDER HVOR DER KÆMPES – eller på FACEBOOK
Udgives af APK – Arbejderpartiet Kommunisterne