Tyskland: Fri bane for nazi

900 tyske nazister gik lørdag i parade i Rudolf Hess’ hjemby Wunsiedel, efter at den bayerske forvaltningsret i München havde ‘godkendt’ den. Den ophævede dermed et forbud fra forvaltningsretten i Bayreuth og fra bystyret i Wunsiedel. Dermed kunne en march gennemføres for første gang i 10 år. Dermed er vejen banet til nye faste markeringer og legalisering af nazi i gaderne. Forbudet mod at valfarte til hans grav på kirkegården i Wunsiedel opretholdes indtil videre.
Omkring 400 antifascister, indbefattet byens borgmester, gik i demonstration under et stort politiopbud. Lige så mange politibetjente beskyttede nazisterne.

Rudolf Hess – Hitlers stedfortræder – begik som 93-årig selvmord 17. august 1987 i Spandau-fængslet i Berlin som den sidste af de i Nürnberg dømte krigsforbrydere. Han betragtes af nazisterne som noget i retning af ‘den sidste tyske helt’, og hans dødsdag søges markeret med ‘mindemarcher’.
Også andre steder, i og udenfor Tyskland, er der gennemført Hess-arrangementer. I Rotenburg ved Fulda opløste politiet en teltlejr med ca. 40 nazister. Da den blev genoptaget, arresteredes nitten personer. I Hillerød gennemførtes først i august en ulovlig march, der havde samlet tyske, danske og nordiske nazister.

Se også Gaderne overladt til nazi – Udtalelse fra Folkebevægelsen mod Nazisme

Netavisen 20. august 2001


Dette er en artikel fra KPnet. Se flere artikler og følg med på
KPNET.DK – NYHEDER HVOR DER KÆMPES – eller på FACEBOOK
Udgives af APK – Arbejderpartiet Kommunisterne