Massemobilisering for Mumia

For første gang siden 1996 skal USA’s måske mest prominente politiske fange Mumia Abu-Jamal fredag den 17. august fremlægge sin sag i en åben retssal. Der organiseres i den forbindelse støttedemonstrationer i USA og også andre steder i verden. Men til det sidste lægges juridiske hindringer i vejen.

Høringen den 17. august er en såkaldt ‘statushøring’ omkring specifikke juridiske spørgsmål i Mumias sag, men et vigtigt skridt i kampen for hans frigivelse efter snart 20 års fængsel og ophold på dødsgangen uskyldigt dømt for nedskydningen af politimanden Faulkner. Den er en del af kampen omkring en genoptagelse af sagen. Mumias nye sagførere har lagt en anden strategi – og kunnet fremlægge nyt materiale om sagen.

Den er også af særlig betydning, fordi Mumia den 19. juli blev offer for endnu en horribel retskendelse, da distriktsdommer William H. Yohn – som er dommer i hans såkaldte habeas corpus-sag – nægtede at acceptere et vidneudsagn fra Arnold Beverley, som i en beediget erklæring har fortalt, at det var ham, som faktisk skød Faulkner.

Den 27. juli beordrede imidlertid dommer Pamela Dembe Mumia til at komme for Pennsylvania State Court of Common Pleas den 17. august. Men der lægges til det sidste hindringer i vejen: Den 13. august blev han af domstolens chefadministrator Joseph J. Diprimio beordret til at holde sig væk fra retssalen. Den absurde begrundelse: At der ikke er plads i fængslerne i Philadelphia til at huse Mumia.

Den virkelige grund til denne retsordre, som i sig selv er ulovlig og i strid med den amerikanske grundlov, er at tusinder af støtter, der kræver Mumia sat fri, er i gang med at mobilisere til demonstrationer i Philadelphia, andre steder i USA og rundt om i verden. I Norge f.eks. demonstreres foran den amerikanske ambassade i Oslo.

Dommer Dembe har endnu ikke reageret på denne lovstridige kendelse, som har forårsaget en kraftig proteststorm, der kan sikre at Mumias ret til at være til stede ved sin egen sag ikke bliver krænket igen – som i den oprindelige retssag i 1982, hvor han fysisk blev fjernet fra retssalen, da han forsøgte at være sin egen forsvarer.

Se også:

Ny juridisk udvikling omkring Mumia Abu-Jamal

God information om Mumias sag og dens seneste udvikling Mumia – Norge

Links og informationer på Free Mumia!

Netavisen 16. august


Dette er en artikel fra KPnet. Se flere artikler og følg med på
KPNET.DK – NYHEDER HVOR DER KÆMPES – eller på FACEBOOK
Udgives af APK – Arbejderpartiet Kommunisterne