Masselukning af danske virksomheder lige om hjørnet

Krisen begynder at kradse for alvor. Det seneste tegn på, at den internationale økonomiske krise har ramt Danmark, er at i hundredvis af virksomheder nu direkte er truet af tvangslukning. Hårdest ramt er IT-branchen. Med stigende arbejdsløshed til følge

Op mod 1500 danske virksomheder kan af myndighederne blive tvunget til at dreje nøglen om, til at indstiller produktionen og sende deres ansatte ud i arbejdsløshed som følge af den økonomiske krise også i Danmark er ved at tage fart for alvor. Der er tale om en eksplosion i antallet af virksomheder, som har fået truslen om tvangslukning tæt ind på livet, da de endnu ikke har sendt deres årsregnskab til Erhvervs- og Selskabsstyrelsen.

Virksomhederne vil få tilsendt en advarsel om, at de vil blive tvangsopløst, hvis de ikke indenfor de næste fire uger fremlægger et revisorpåtegnet regnskab. Ifølge Erhvervs- og Selskabsstyrelsen så er der i de fleste tilfælde tale om virksomheder med en meget dårlig økonomi. Man betegner tallet som overraskende højt. Der er tale om en stigning på 50 pct.

Et andet tegn på, at krisen for alvor er begyndt at hærge herhjemme er, at antallet af konkurser siden sidste år er steget med godt 26 pct.. Det fremgår af de nyeste tal fra Danmarks Statistik. Samtidig er den danske industris omsætning direkte faldende fra første kvartal i år til anden med 1 pct. svarende 1,25 milliarder kroner.

Både det private forbrug og virksomhedernes investeringer er for nedadgående, samtidig med at der også er tale om en kraftig afmatning på eksportmarkedet, hvor krisen kradser hårdt i en række af de lande, Danmark fortrinsvis eksporterer til, som Tyskland og Sverige.
Resultatet vil være øget arbejdsløshed og dermed øget fald i det private forbrug, hvilket vil skærpe krisen yderligere.

Netavisen 14. august 2001


Dette er en artikel fra KPnet. Se flere artikler og følg med på
KPNET.DK – NYHEDER HVOR DER KÆMPES – eller på FACEBOOK
Udgives af APK – Arbejderpartiet Kommunisterne