Jerusalem: Palæstinensisk generalstrejke

En generalstrejke mandag lukkede butikker, skoler og kontorer i protest mod Israels overtagelse af Orient House og andre officielle bygninger i det palæstinensiske Østjerusalem. Udenfor bygningen kom det til sammenstød med politiet, da demonstranter forsøgte at hejse det palæstinensiske flag. I fredags hejste de israelske myndigheder provokatorisk det israelske flag over bygningen, der er et symbol på den kommende palæstinensiske statsmagt, der vil have Østjerusalem som hovedsæde.

10 demonstranter blev arresteret – i tillæg til en lang række demonstranter i de foregående dage, hvoraf adskillige er blevet mishandlet af politiet. Blandt de arresterede ved en fredelig demonstration er en dansk præst. Israelsk politi siger, at lukningen af Orient House foreløbig er for seks måneder – men at den kan forlænges.

Generalstrejken lammede både Østjerusalem og Vestbredden. I Nablus demonstrerede tusindvis af palæstinensere. Adskillige palæstinensiske ledere har udtalt, at et af de palæstinensiske svar på det definitive israelske brud på Oslo-fredsprocessen, der blev markeret med besættelsen af Orient House og Østjerusalem, er at udvikle intifadaen i selve Israel, hvor der lever over en million palæstinensere.

Netavisen 14. august 2001


Dette er en artikel fra KPnet. Se flere artikler og følg med på
KPNET.DK – NYHEDER HVOR DER KÆMPES – eller på FACEBOOK
Udgives af APK – Arbejderpartiet Kommunisterne