Puerto Rico: Afstemning giver klart flertal for USA ud af Vieques

Den ikke-bindende afstemning d. 29. juli om den amerikanske flådes fremtid på den lille puertoricanske ø Vieques viste med et 68 pct. flertal klart, at indbyggerne på Vieques ikke bare kræver et øjeblikkeligt og permanent stop for de bombeøvelser og prøvebombesprængninger, som USA’s flåde har udført siden 1941, da amerikanerne besatte to tredjedele af øen, men også at Uncle Sam, efter at han har ryddet op efter den vanvittige forurening, som 60 år med bomber har forårsaget, rømmer sine baser og forlader øen.
Afstemningen, som var indkaldt af den puertoricanske guvernør Sila Calderón, havde fået 80,5 pct. af Vieques’ 5.900 registrerede vælgere til stemmeurnerne.
Til november skal indbyggerne på Vieques så nok engang til stemmeurnerne, men da bliver det til en bindende afstemning vedrørende den amerikanske flådes fremtid og sammen med resten af den puertoricanske befolkning, der ved denne afstemning får to muligheder at vælge imellem: USA ud af Vieques i maj 2003 (med militærøvelser indtil da) eller en tidsubestemt fortsættelse af den nuværende amerikanske besættelse og smadring af den lille ø i Det Caribiske Hav.

Netavisen 31. juli 2001


Dette er en artikel fra KPnet. Se flere artikler og følg med på
KPNET.DK – NYHEDER HVOR DER KÆMPES – eller på FACEBOOK
Udgives af APK – Arbejderpartiet Kommunisterne