Politiet har brug for hjælp – SFU er klar

Af Troels Riis Larsen, formand for DKU

Formanden for SFU, Jakob Nørhøj, har i Ekstrabladet foreslået, at de ‘fredelige elementer’ i de store antiglobaliseringsdemonstrationer skal samarbejde med politiet omkring demonstrationer imod EU-topmødet i København i 2002 uden det kommende danske formandskab. Hans forslag er nu modtaget positivt af politiet, der har inviteret selv samme Nørhøj til kaffe og rundstykker.

Politiet er allerede i fuld gang med at organisere indsatsen under Danmarks formandskab af EU i 2002. Dette inkluderer at man er i gang med at hverve agenter til at infiltrere de forskellige politiske miljøer. Man har også annonceret, at man fra nu af vil ‘stresse det autonome miljø’, hvad der i denne sammenhæng betyder de politiske ungdomsorganisationer og bevægelser til venstre for SFU.

Som bekendt havde man en vis ‘succes’ med dette i forbindelse med Göteborg-topmødet, hvor det svenske politi på forhånd annoncerede, at de brugte agenter. På den baggrund kunne man bl.a. fuldstændigt grundløst anholde personer med tilknytning til den danske afdeling af Antifacistisk Aktion (AFA), som anklageren beskyldte for at være en sekt, der var farlig for demokratiet. Alle fem anklagede danskere er nu frikendt.
( Se Fem danskere frikendt i Gøteborg )

Politiet har en anden dagsorden, som både kom frem under Göteborg og Genua: Politiet havde provokatører ude. De ønskede gadekrigen for at trække fokus væk fra det politiske indhold i demonstrationerne. Derfor så man politiet optræde krigerisk, aggressivt og provokatorisk. Deres infiltratorer gjorde deres pligt og fik med hjælp frembragt disse tilstande.

Politiets optræden både i Göteborg og Genua var fuldstændigt uacceptabel – og ikke bare den uhørte brug af skydevåben mod demonstranter. Mordet på den unge italienske aktivist var blot et eksempel på politiets voldsoptrapning.
Det er i den forbindelse man nu skal se politiets henvendelse til SFU. Politiet ønsker et alibi. Hvis de såkaldte moderate (ikke-voldelige) elementer støtter op om politiet, bliver det meget nemmere at isolere demonstrationerne. Under dække af at der er voldelige elementer i en demonstration ønsker man at få “de fredelige” til at opløse demonstrationen eller udlevere de “voldelige” elementer.

Jakob Nørhøj er træt af fordomme og vil ikke sættes i bås med “den lille gruppe af anarkister/de sorte/de autonome, som møder op ved de store topmøde-demonstrationer med ‘et mål for øje: slås med politiet og smadre så meget som muligt.” (citat EB d. 25/7 – 2001).
Selv mener formanden for SFU, at han kan se forskel på de fredelige aktivister og uromagerne. Forskellen kan ses på tøjet. Det mener politiet også – og på den baggrund har det svenske politi dømt danske aktivister i Göteborg hårde domme uden at have konkrete beviser.

Det eneste Jakob Nørhøj gør er at lette politiets arbejde – de har nu allerede en sikker agent placeret blandt “antiglobalisterne”. Selvfølgelig skal vi undgå ligne tilstande som man så i Göteborg og Genua. Dette kræver selvjustits blandt de involverede grupper – men derfra og så til at stikke folk – der er lang vej. SFU har igen vist sig villig til at lade sig bruge som borgerskabets redskab.

Netavisen 27. juli 2001


Dette er en artikel fra KPnet. Se flere artikler og følg med på
KPNET.DK – NYHEDER HVOR DER KÆMPES – eller på FACEBOOK
Udgives af APK – Arbejderpartiet Kommunisterne