Protester i mere end 140 byer verden over

Efterhånden øges overblikket over hvad der er sket i Genua og der kommer mere præcise tal frem. Fire dage efter dets afslutning er der stadig mere end 100 personer, som er forsvundet, og hvis opholdssted ikke kan fastslås. Urolighederne medførte mellem 500 og 700 sårede – både hospitalsindlagte og folk, der blev behandlet af læger tilknyttet Genuas Sociale Forum på stedet eller i den skole, der blev stormet af politiet.

I de tre dage topmødet varede blev 280 arresterede. Italiensk politi har fortsat anholdelserne i dagene efter topmødet. At have været deltager i den såkaldte Sorte Blok eller have tøj, der ligner det, den sorte bloks deltagere brugte, er nok til arrestation.

Samtidig ruller dønningerne efter Genua stadig rundt i hele verden. I Italien har der været afholdt demonstrationer med meget stor deltagelse i mange byer (Se her). I mere end 140 byer verden over har der været afholdt protestdemonstrationer mod politivolden ved G8-topmødet i Genua og mordet på Carlo Giuliani. Den følgende liste er ufuldstændig, men omfatter ved siden af protesterne i mange italienske byer blandt andet følgende:

Washington, London, Paris, Vienna, Berlin, Passau, Frankfurt, København, Gøteborg, Barcelona, Sydney, Bonn, Graz, Buenos Aires, Berkley, Toronto, New York, Portland, Oregon, Linz, Naperville, Istanbul, Oslo, Bergen, Trondheim, Prag, Manchester, London, Amsterdam, Hamburg, Stockholm, Hartford, Bruxelles, St Luis, Toronto, Bristol, Dublin, Sheffield, New Haven, Bielefeld, Münster, Hannover, Leipzig, Nürnberg, Köln, Kiel, Kassel, Magdeburg, München, Goslar, Zürich, Lausanne, Freiburg, Lugano, Bern, Sofia, Görlitz, Zella-Mehlis, Erfurt, Göttingen, Potsdam, Münster, Jena, Biensfeld/Stuttgart, Mannheim, Dresden, Oldenburg, Bremen, Helsinki, Oslo, Boston, Quebec, Montreal, Saarbrücken, Lindau, Innsbruck, Klagenfurt, Bregenz, Freiburg, Tübingen, Lüneburg, Feiburg, Athen, New York City, Melbourne, Braunschweig, Dortmund, Tübingen, Stuttgart, Aachen, Milano, Torino, Pordenone, Trieste, Venezia, Firenze, Strasbourg, Nancy, Marseilles, Sao Paulo, Los Angeles, Dublin, Seattle, Vancouver, Malmö, Stockholm, Iruñea/Euskalerria, Grenoble, Düren, Herzogenrath, Leipzig, Erlangen, Tübingen, Ulm, Lüchow, Calgary, Dresden, San Diego, Saskatoon, Rovigo, Portland, Wesel, Giessen, Bieleheim, Mannheim, Jülich, Herzogenrath, Clermont Ferrand, Luzern, Lugano, Zürich, Klagenfurt, Mallorca, Wesel, Saloniki, Halifax, Victoria, Warsaw, Wroclaw, Lublin, Zadar, Mexico City, Madrid, San Francisco, Berkeley, Wellington, Ybor City, Detroit, Kiev.

Netavisen 26. juli 2001


Dette er en artikel fra KPnet. Se flere artikler og følg med på
KPNET.DK – NYHEDER HVOR DER KÆMPES – eller på FACEBOOK
Udgives af APK – Arbejderpartiet Kommunisterne