Klimaet mere truet efter Bonn

Klimakonferencen i Bonn sluttede mandag med en stærkt beskåret version af Kyoto-aftalen – og uden USA. Den understreger at imperialismens klimabeskyttelse er fup.

EU, Canada og en række u-lande har tilsluttet sig protokollen – og Japan gik med, men vil ikke acceptere, at den er juridisk bindende. Dermed omfatter den lande, der står for godt halvdelen af det nuværende CO2-udslip. Den rummer en lang række nødudgange og forstærker muligheden for handel med CO2-kvoter.

Klimakonferencen i Bonn var den 6 i rækken. Siden de startede er det globale CO2-udslipp forøget væsentligt. Og den kraftigt reducerede aftale fra Bonn ligger milevidt fra de store proklamationer, der har ledsaget topmøderne om begrænserninger af CO2-udslip og andre farlige drivhusgasser.
I bedste fald vil man nå frem til en CO2-udeledning i 2012, som svarer til niveauet fra 1990 – som hastigt fører til global opvarmning.
Og der er ikke den ringeste sandsynlighed for, at den ny aftale vil blive overholdt eller ført ud i livet.

Konklusion: Intet blev sikret i Bonn, så lidt som i Kyoto. Trods den danske miljøminister Svend Aukens professionelle glæde over resultatet er det eneste som er garanteret en stadig større klimatrussel!

Netavisen 24. juli 2001


Dette er en artikel fra KPnet. Se flere artikler og følg med på
KPNET.DK – NYHEDER HVOR DER KÆMPES – eller på FACEBOOK
Udgives af APK – Arbejderpartiet Kommunisterne