I er G-8 – Vi er 6 milliarder

I er G-8 – Vi er 6 milliarder. Verdens folk mod lederne af de rigeste lande og deres kolossale magtapparat.
Sådan stod der på den store transparent, som blev båret forrest i gårsdagens demonstration i Genua, som selv de borgerlige medier måtte indrømme var ‘enorm’ og ‘rekordstor’.
Arrangørerne siger mindst 150.000. Imponerende ud fra enhver betragtning.

‘Protesterne har gjort indtryk’, forlyder det fra toplederne, som har haft travlt med at fordømme dem fra starten, og som mobiliserede et enormt magt- og propagandaapparat for at de skulle ende i isolation og kaos. Ja – på folkene rundt om i verden, som ser det 21. århundredes kamp mellem magthaverne og flertallet begynde som en virkelig global massebevægelse, som har fået sat fokus på imperialismen og dens redskabers folkefjendtlige politik.

Protesterne vil ikke ændre en tøddel ved imperialismens kurs – men de vil opmuntre til øget modstand fra arbejdernes og folkenes side overalt, og stimulere de revolutionære opsving, som er i gang i mange lande og på mange kontinenter.

Det italienske politis brutalitet kulminerende med mordet på Carlo Giuliani. På en pressekonference lørdag kaldte myndighederne ham for en ‘punker’, ‘tigger’ og ‘narkoman’ med en ‘lang straffeattest’ – han var 23 år, historiestuderende, og søn af en velkendt fagforeningsmand fra Genua.

Men brutaliteten gav natten til søndag, efter afslutningen på den store demonstration, og da byen var faldet til ro, et nyt dramatisk udslag. Flere hundrede betjente med opbakning fra en helikopter overfaldt 2 skoler, herunder hovedkvarteret for Genuas Sociale Forum, hvor de tilknyttede alternative nyhedsbureauer – bl. a. IndyMedia – holdt til. Det beslaglagde talrige databanker og edb-filer, bl.a. fra jurister, der giver juridisk støtte til de mange anholdte, samt fotos og videooptagelser. På det ene sted gennembankede politiet omkring 50 tilstedeværende, hvoraf de fleste sov, da angrebet satte ind. Omkring 40 arresteredes – mange blev ført bevidstløse væk. Den grundlovsstridige aktion og sanseløse gennemprygling stoppede først da et italiensk parlamentsmedlem kom til stede.

Et af formålene med denne aktion var at ødelægge muligheden for et uafhængigt overblik og alternativ pressedækning af politiets opførsel, antallet af arresterede og sårede. Ingen stoler på myndighedernes tal, som underdriver både det ene og det andet. Mere end 200 demonstranter er hospitalsbehandlet for kvæstelser, de fleste er under arrestation. På et enkelt hospital (Galleria) har en læge tøvende oplyst, at der er indlagt 29 sårede, deraf tre hårdt sårede og én i kritisk tilstand. Rapporter om flere deødsfald er endnu ikke bekræftede – men vil muligvis fremkomme efter de tilrejsende demonstranter har forladt byen.

De italienske myndigheder har officielt meddelt, at godt 500 er blevet såret i Genua. Det nøjagtige antal arresterede kendes ikke- det løber op i hundreder. Ifølge IndyMedia/Italien savnes omkring 500 personer. Mange af disse er sandysnligvis arresteret. Juridiske ‘eftersøgningshold’ søger at opspore dem.

De juridiske og politiske dønninger fra Genua vil vare længe – men Genua vil blive stående som et symbol for at antiglobaliseringsbevægelsen er gået ind i en ny fase: forsøgene på dialog med magthaverne er brudt sammen. Det er G-8 og deres globale apparat mod verdens folk!

KP-Netkommentar 22. juli 2001


Dette er en artikel fra KPnet. Se flere artikler og følg med på
KPNET.DK – NYHEDER HVOR DER KÆMPES – eller på FACEBOOK
Udgives af APK – Arbejderpartiet Kommunisterne