Kæmpedemo i Genua og globale protester

Mordet på Carlo Giuliani har ikke skræmt demonstranterne væk – der meldes om 150.000 deltagere i lørdagens store demonstration fra officielle medier. I alternative medier nævnes tallet 200.000! Under alle omstændigheder den største antiglobaliserings-massedemonstration nogensinde. Hovedsagelig italienere – og mange genovesere, som er blevet gjort hjemløse i deres egen by, der er befæstet som et fort, og hvor det kræver identitetskort at bevæge sig rundt.

Den uhørte politibrutalitet, der har krævet mange sårede – nedskydningen af flere demonstranter i går og rapporten om en ung kvindes død er (endnu) ikke blevet bekræftet – og hundreder af arresterede (officielt siger det italienske politi, at 64 blev arresteret i går) har ikke fået demonstranterne i Genua til at pakke sammen.
De gennemfører i stedet den største demonstration under topmødet. Den tager form som en sørgedemonstration.

Genuas Sociale Forum, paraplyorganisationen, der omfatter 700 tilsluttede organisationer, bevægelser, fagforeninger og partier, har krævet, at topmødet indstilles og at alt politi trækkes væk fra gaderne.

Demonstrationen fik ikke lov til at forløbe fredeligt – mange steder gik politiet til angreb og splittede den op i mindre dele. En del steder anvendtes tåregas. Kl.17 blev den officielt erklæret for afsluttet – men politiangreb fortsatte.

Overalt i verden er der holdt protestdemonstrationer mod gårsdagens nedskydning af Carlo Giuliani. I Argentina, Brasilien, USA, Canada, Norge, Sverige, Tyskland, Frankrig, Grækenland, Spanien og mange andre steder har der været organiseret demonstrationer mod drabet og mod G8. Mange af dem har fundet sted ved italienske ambassader.
Og mange flere solidaritetsmanifestationer er på vej. I København søndag kl. 16 ved den italienske ambassade i Hellerup. (Oplysninger her)

Den enorme demonstration, der fandt sted i Genua på trods af politikerfordømmelser, nedskydning, politivold og mediehetz viser klart, at antiglobaliseringsbevægelsen og aktivisterne har en meget bred folkelig opbakning. Ellers kunne den ikke finde sted. Opinionsundersøgelser i bl.a. Frankrig og Italien viser også, at henved 60 pct. er enige i protesten mod G8 og de imperialistiske organismer.

Netavisen 21.07.01


Dette er en artikel fra KPnet. Se flere artikler og følg med på
KPNET.DK – NYHEDER HVOR DER KÆMPES – eller på FACEBOOK
Udgives af APK – Arbejderpartiet Kommunisterne