Krisen i Nepal forstærkes

Regeringschef Koirala er trådt tilbage, mens den politiske krise forstærkes i Nepal, hvor folkeopstanden og folkekrigen vinder frem. Det sker efter at han har måttet opgive at danne en fælles politisk front mod oprøret. Han fortsætter imidlertid indtil en ny regeringschef er udpeget af Kong Gyanendra.
Koirala er stærkt kritiseret for ukonstitutionelt at have sat hæren ind mod partisanerne og dybt involveret både i en korruptionsskandale og mordene på størstedelen af kongehuset.

I en erklæring understregede Koirala, der har været regeringsleder i hovedparten af de 11 år, Nepal har været et ‘konstitutionelt monarki’, at en fælles politisk front mod oprøret (dvs. blandt de besiddende i Nepal) var nødvendig, samtidig med at han understregede sin ’tillid’ til at den kongelige nepalesiske hær, der er sat ind mod oprøret, vil ‘gøre kål på de elementer, der er engageret i terror og vold’.

Se også
Nepal: Hæren er nu sat ind

Netavisen 20.juli 2001


Dette er en artikel fra KPnet. Se flere artikler og følg med på
KPNET.DK – NYHEDER HVOR DER KÆMPES – eller på FACEBOOK
Udgives af APK – Arbejderpartiet Kommunisterne