Genua: Første dødsoffer i antiglobaliseringsdemonstrationerne

Antiglobaliseringsdemonstrationerne har krævet deres første dødsoffer:
En aktivist er bekræftet at være blevet dræbt i Genua. Han blev ramt af skud i hovedet, og derefter kørt over af en politibil. En ung kvinde er livsfarligt såret af skud, og flere andre demonstranter er skudramte, ifølge Indymedia Italien.

Tåregassen har flydt og politiet er gået til angreb på forskellige sektioner af den enorme demonstration på topmødets første dag,

Mens G8-topmødet besluttede at oprette en global aids-fond på en milliard dollars og lederne fra verdens 7 rigeste lande plus Rusland insisterede på, at den kapitalistiske globalisering er den rigtige vej for verden, der vil føre til sociale fremskridt, protesterede omkring 100.000 i gaderne.

Der blev af enkelte grupperinger gjort forsøg på at forcere det ti kilometer lange og fire meter høje hegn, der afspærrer topmødeområdet – men de blev slået tilbage af et aggressivt og angribende politi, der lod kniplerne hvine og tåregassen flyde. Sidst på eftermiddagen rapporteredes i Indymedia om skud.
Demonstrationerne i dag er endnu ikke afsluttet.

Den hårde linje mod demonstranterne, som skærpedes med brug af skydevåben i Gøteborg, er blevet fulgt op i Genua. Det er ikke tilfældigt: den kapitalistiske undertrykkelse skærpes – mens morderne på de bonede gulve forsøger at fremstille sig som venner af liv, sundhed og velfærd.

Netavisen 20. juli 2001


Dette er en artikel fra KPnet. Se flere artikler og følg med på
KPNET.DK – NYHEDER HVOR DER KÆMPES – eller på FACEBOOK
Udgives af APK – Arbejderpartiet Kommunisterne