Demonstrationerne i Genua startet

Mindst 50.000 deltog sent torsdag i den første store demonstration mod G8-topmødet præget af indvandrere og anti-G8-demonstranter. Den bevægede sig fra sidst på eftermiddagen igennem en by, der regulært er i undtagelsestilstand, og langs den afspærrede røde zone, et godt stykke fra selve topmødet.

Demonstrationens hovedtema var protesten mod de lukkede grænser og klapjagten på flygtninge og indvandrere, som enten udnyttes som billig, illegal arbejdskraft, eller mødes med brutal politibehandling og deportationer – på samme tid som grænserne til stadig åbnes og holdes åbne for kapitalen og de rige. Den grænseoverskridende globalisering er et privilegium for de rige!
Helt i tråd med det er hundredvis af demonstranter fra mange lande blevet afvist ved de italienske grænser, hvor Schengen-aftalen er ophævet og grænsekontrollen genindført – og dermed forhindret i at nå Genua og udøve deres ytringsfrihed.

De deltagende var socialister, anarkister, kommunister, grønne, indvandrere og indvandrerorganisationer, NGOer om mange andre.
Denne demonstration var den første i en række planlagte massemanifestationer – og forløb fredeligt som en fuldstændig succes.
Mindst 15.000 svært bevæbnede betjente var udkommanderet til demonstrationen.

Netavisen 20. juli 2001


Dette er en artikel fra KPnet. Se flere artikler og følg med på
KPNET.DK – NYHEDER HVOR DER KÆMPES – eller på FACEBOOK
Udgives af APK – Arbejderpartiet Kommunisterne