Tre fra ‘Vieques 4’ løsladt – 77 flere arresteret

Tre amerikanske politikere fra New York – kendt som tre fjerdedele af Vieques 4 – er blevet løsladt i fredags fra et fængsel i New York efter at have tilbragt 37 dage bag lås og slå – tre dage før tiden p.g.a. ‘god opførsel’. De har alle sultestrejket i hele perioden i protest mod de fortsatte bombinger af den puertoricanske ø Vieques.

De blev anholdt sammen med næsten 200 andre under den første bomberunde på øen i slutningen af april. Men mens Jose Rivera, Roberto Ramirez og Adolfo Carrion Jr. er løsladt, vil den fjerde prominente aktivist, præsten Al Sharpton, der fik en længere fængselsstraf, forblive fængslet indtil midten af august.

Han får imidlertid nyt selskab. I mellemtiden har den ny serie øvelsesbombinger, som nu er ved at blive afsluttet, fremkaldt nye protester på Vieques og nye arrestationer. Mindst 77 er anholdt. Blandt dem Jaqueline Jackson, gift med Jesse Jackson, samt endnu en prominent new yorker-politiker.

Netavisen 1. juli 2001


Dette er en artikel fra KPnet. Se flere artikler og følg med på
KPNET.DK – NYHEDER HVOR DER KÆMPES – eller på FACEBOOK
Udgives af APK – Arbejderpartiet Kommunisterne