Drakoniske forholdsregler – Genua lukkes hermetisk

EU-lederne vil indføre drakoniske forholdsregler mod protester ved kommende topmøder, skriver den engelske avis The Observer. Det økonomiske G8-topmøde i Genua den 18.-22. juli vil finde sted i en hermetisk lukket by.

Der arbejdes intenst i alle europæiske hovedsteder med at finde foranstaltninger mod manifestationer som i Seattle, Quebec eller Göteborg. EU nedsatte på topmødet en arbejdsgruppe herom, og det vrimler med ideer, som i sidste ende kommer ud på et: drakoniske foranstaltninger, som i sidste ende vil betyde en knægtelse af ytringsfriheden, demonstrationsretten og demokratiet.

Den ultrareaktionære italienske regeringschef Silvio Berlusconi, hvis regering er spækket med fascister, angiver tonen: Næste måneds verdensøkonomiske G8-topmøde i Genua, hvortil der allerede foregår en stor international mobilisering af antiglobaliseringsaktivister, vil blive afholdt i en lukket by, skriver den engelske avis.
Lufthavnen, de vigtigste togstationer og motorvejsfrakørsler vil alle blive lukket under topmødet i et forsøg på at begrænse adgangen for de titusinder af demonstranter, der planlægger deres ankomst. Adgangen til Genua vil blive begrænset til et lille antal indgangssteder, som vil blive afpatruljeret af de paramilitære carabinieri. Folk fra Genua, som arbejder i de kontrollerede områder i nærheden af konferencecentret, hvor topmødet skal afholdes, har allerede fået besked på at blive hjemme.

Der er tale om skridt kun lidt forskellige fra en regulær undtagelsestilstand. Nu skal ikke bare ‘voldelige anarkister og ballademagere’ stoppes. Demonstrationsretten skal sættes ud af kraft. Demokratiet skal knægtes under påskud af kamp mod ‘det anarkistiske cirkus’, som Toni Blair har kaldt antiglobaliseringsbevægelsen.

Netavisen 18. juni 2001

Læs også: EU vil hindre et ‘nyt Gøteborg’ – – – Facister på nøgleposter i italiensk regering

Se artiklen i The Observer


Dette er en artikel fra KPnet. Se flere artikler og følg med på
KPNET.DK – NYHEDER HVOR DER KÆMPES – eller på FACEBOOK
Udgives af APK – Arbejderpartiet Kommunisterne