Göteborg: Farvel til Bush med manér

George W. Bush blev fulgt til dørs af den største massedemonstration i Europa under hans turné, da 15.-20.000 demonstranter fra Sverige og det øvrige Norden samt en hel stribe andre europæiske lande drog gennem byen i protest mod den amerikanske imperialisme.
Der blev sagt Bush – Not welcome! med eftertryk.

Under Bush Jr. – ‘The Toxic Texan’, som der stod på nogle skilte – er den amerikanske supermagt blevet stadig mere aggressiv. Demonstrationen fordømte den amerikanske imperialismes blokade- og sanktionspolitik og stjernekrigsplanerne – og krævede Sverige ud af NATO. Den fordømte også USA’s støtte til Israel og fjendtlige kurs over for palæstinenserne – og Plan Colombia.
En stor del af demonstrationsdeltagerne var unge mellem 15 og 25 – men der var også masser af folk fra deres forældregeneration.
Den forløb uden episoder.

Tidligere på eftermiddagen samledes omkring 1500 demonstranter på Dronningetorvet i det centrale Göteborg – og viste Bush og Co. deres foragt med deres bare røv.

Netavisen 14. juni 2001


Dette er en artikel fra KPnet. Se flere artikler og følg med på
KPNET.DK – NYHEDER HVOR DER KÆMPES – eller på FACEBOOK
Udgives af APK – Arbejderpartiet Kommunisterne