Bush afviser fortsat Kyoto-miljøaftalen – EU kritiserer

På trods af, at den amerikanske præsident Bush er blevet underkendt af “egne forskere” i forhold til klimamiljø-aftalen i Kyoto, fastholder han – på vegne af de amerikanske monopoler – afvisningen af Kyoto-aftalen på sin rundtur i Europa.

Den amerikanske industris, herunder ikke mindst oliemonopolernes, økonomiske interesser i fortsat at kunne producere og afbrænde olie i ubegrænsede mængder, er baggrunden for, at præsident Bush med næb og klør holder fast i, at der intet videnskabeligt bevis er for, at det voldsomt stigende CO2-udslip har betydet kraftige ændringer af klimaet som følge af global opvarmning.

Kyoto-miljøaftalens nok så begrænsede indsats mod CO2-forureningen på verdensplan har været en torn i øjet på den amerikanske regering. Man beordrede derfor det amerikanske videnskabsakademi til at undersøge årsagen til den global ophedning med det klare formål at få konklusionerne fra FN’s klimapanel tilbagevist som udokumenterede.

Desværre for Bush-administationen konkluderer rapporten fra det amerikanske videnskabsakademi, at klimaændringerne er menneskeskabte og i høj grad skyldes CO2-udslippet. Ifølge de amerikanske videnskabsmænds rapport kan det være vanskeligt at svare på, hvor meget af stigning, der har været i den globale opvarmning, der er menneskeskabt, men fastslår, at den globale opvarmning vil fortsætte på grund af udledningen af drivhusgasser (CO2-udslippet).

EU har straks afvist Bushs forslag om at foretage flere undersøgelser uden at handle. Den svenske miljøminister Kjell Larsson udtalte som formand for EU’s samlede ditto, at Bushs fortsatte afvisning af Kyoto-aftalen ‘kunne betyde en udsættelse af international handling for at modvirke klimaforandringerne i årevis – og vi er allerede sent ude.’

Netavisen 13. juni 2001


Dette er en artikel fra KPnet. Se flere artikler og følg med på
KPNET.DK – NYHEDER HVOR DER KÆMPES – eller på FACEBOOK
Udgives af APK – Arbejderpartiet Kommunisterne