Cincinnati: Ny protest mod racisme

Angela Leisure, moder til den dræbte Timothy Thomas, gik i lørdags i spidsen for en ny demonstration mod racisme i Cincinnati. Thomas blev i april det ubevæbnede offer for en racistisk politinedskydning, som udløste store uroligheder, hvor byen blev sat i undtagelsestilstand.
Mere end 2000 deltog ifølge politiets opgivelser i en march gennem byen i protest mod den økonomiske og racemæssige opdeling af byen. Den fulgtes af store politistyrker, mange i kampudstyr.

– Vi er delt mellem rige og fattige, mellem sorte og hvide, mellem by og forstæder. ‘Adskilte, men lige’ er et slogan, som ikke fungerer. Det har aldrig fungeret’, sagde en af demonstrationslederne: – Vi må gøre en ende på den økonomiske og racemæssige adskillelse, og dette er et første skridt.

Cincinnati er blevet et symbol på den reelle og massive racisme, som gennemsyrer det amerikanske samfund – og på modstanden mod den.

Netavisen 5. juni 2001


Dette er en artikel fra KPnet. Se flere artikler og følg med på
KPNET.DK – NYHEDER HVOR DER KÆMPES – eller på FACEBOOK
Udgives af APK – Arbejderpartiet Kommunisterne