Nepal: Ringen sluttet

Den hjernedøde kong Dipendra, der angiveligt skød og dræbte det meste af den royale familie, er nu selv død. Onklen prins Gyanendra er nu konge. Dipendra har ligget i koma siden skuddramaet og vil aldrig kunne fortælle sin version.
Officielt forlyder det nu fra det nepalesiske kongehus, at det hele var et uheld, da et automatvåben eksploderede!

Den danske udenrigsminister Mogens Lykketoft priser i en udtalelse det smukke demokrati i Nepal, som han håber vil fortsætte:
– Den afdøde Kong Birendra var en vigtig kilde til stabilitet i det nepalesiske samfund og spillede personligt en stor rolle i demokratiseringen af landet. Den danske regering håber, at demokratiseringsprocessen vil fortsætte. Det er afgørende for fred og stabilitet.

Netavisen 4. juni 2001

Læs også Nepal: Kongemorder som konge


Dette er en artikel fra KPnet. Se flere artikler og følg med på
KPNET.DK – NYHEDER HVOR DER KÆMPES – eller på FACEBOOK
Udgives af APK – Arbejderpartiet Kommunisterne