Betalingsnettet forberedes

Hidtil gratis serviceydelser på nettet skal overgår til brugerbetaling, hvis det står til de store leverandører. Fremtiden kan blive masser af betalings-sites – på samme måde som betalingsTV-kanaler og Pay pr. view-systemer.

For tiden gennemføres store analyser af, hvordan reaktionen på indførelse af betaling for hidtil gratis ydelser vil være. Resultatet af en sådan undersøgelse, foretaget af det engelske analyseselskab Montex blandt engelske internetbrugere, fremstilles af selskabet som en bekræftelse på folks villighed til at betale for sider eller pr. klik. Ifølge det vil godt halvdelen – 57 pct. – af de adspurgte være villige til at betale for søgninger, nyhedsarkiver, musik downloads, vejrudsigter, togplaner, horoskoper og finansielle tjenester. For de sidstnævntes vedkommende ville man betale op til 13,50 kr. pr. besøg. Det vil betyde, at flertallet af ydelserne på nettet ville koste penge at benytte i modsætning til i dag, hvor det begrænses til en række særtjenester.

Mondex siger, at engelske virksomheder ville kunne tjene knap 32 milliarder kr. årligt på sådanne ydelser, hvis pengene blev opkrævet.
Interessen for andre måder at tjene penge på netaktiviteter er steget voldsomt med internethandelens og internetannonceringens manglende succes.

Netavisen 24. maj 2001


Dette er en artikel fra KPnet. Se flere artikler og følg med på
KPNET.DK – NYHEDER HVOR DER KÆMPES – eller på FACEBOOK
Udgives af APK – Arbejderpartiet Kommunisterne