Amerikanske fagforeningsfolk arresteret

Formanden for det amerikanske minearbejderforbund United Mine Workers Cecil Roberts og 16 fagforeningsmedlemmer blev onsdag arresteret i West Virginia under en protest mod Massey Energy Co – USA’s femtestørste kulproducent.

Demonstrationen var rettet mod dårlige sikkerhedsforhold og virksomhedens massiv forurening af store områder med kulstøv, som en lang række beboere fører sag imod. Virksomheden har tidligere været involveret i store faglige konflikter tilbage fra 70erne. I 1984 ansatte Massey uorganiserede skruebrækkere i stedet for strejkende minearbejdere.

Fagforeningsfolkene blev arresteret for at blokere en motorvej. Der er rejst tiltale mod dem, som kan sende dem op til et år i fængsel. I første omgang blev alle løsladt mod kaution.

Netavisen 25. maj 2001


Dette er en artikel fra KPnet. Se flere artikler og følg med på
KPNET.DK – NYHEDER HVOR DER KÆMPES – eller på FACEBOOK
Udgives af APK – Arbejderpartiet Kommunisterne