Sultestrejke i mere end 200 dage

53 mennesker har mistet livet under protesterne mod de nye F-type fængsler i Tyrkiet – under militærets massakrer i december og i den fortsatte sultestrejke.
En status fra IKM, Komiteen mod tortur og isolation, fastslår, at 53 mennesker indtil videre har mistet livet under den tyrkiske regerings aktion for at gennemtvinge den ny F-type isolationsfængsler. Amnesty International og andre menneskeretsorganisationer fordømmer anvendelsen af disse fængsler som i strid med menneskerettighederne og internationale regler.

Af de 53 blev 31 dræbt under militærets massakre i fængslerne i december måned, da de politiske fanger protesterede mod overførsel til F-type fængslerne.
Under sultestrejken, der nu har varet mere end 200 dage, og som fortsættes af hundredvis af fanger, er indtil nu 22 døde. Heraf fire pårørende til indsatte.
Fangerne kræver at den tyrkiske regering bringer anvendelsen af isolationsfængslerne til ophør og stopper den medicinske tvangsbehandling.

Tallene kom frem på en pressekonference i Bruxelles i går, organiseret af IKM sammen med TAYAD, Solidaritetsorganisation med de fængsledes familier. Det belgiske parlamentsmedlem Leen Laenens fortalte om de stadig forværrede forhold i fængslerne og for de pårørende. Han var medlem af en delegation, som for nylig har undersøgt disse.
Mange flere vil død, medmindre den tyrkiske regering opgiver sin kyniske linje, der lader dens fanger, hvis liv og velfærd den har ansvaret for, krepere.

Netavisen 23.05.01


Dette er en artikel fra KPnet. Se flere artikler og følg med på
KPNET.DK – NYHEDER HVOR DER KÆMPES – eller på FACEBOOK
Udgives af APK – Arbejderpartiet Kommunisterne