Statoil privatiseres

Den norske regering meddelte i går, at Statoil børsnoteres den 15. juni. Forinden skal mellem 15 og 25 pct. overgår til private. Efter børsnoteringen vil den norske stat – i al fald foreløbig – besidde to tredjedele af aktierne.

Statoils samlede værdi anslås til mellem. 130 og 160 mia. kr. Ved børsnoteringen sælger staten ud af sine aktier, samtidig med at der emitteres nye aktier. Norske ‘privatpersoner’ får inden da mulighed for at købe aktier med ‘rabat’.

Dermed er udsalget af det norske arvesølv – eller dets sorte guld – for alvor i gang. I Danmark overdroges undergrunden i Nordsøen for længe siden til A.P. Møller.

Netavisen 15. maj 2001


Dette er en artikel fra KPnet. Se flere artikler og følg med på
KPNET.DK – NYHEDER HVOR DER KÆMPES – eller på FACEBOOK
Udgives af APK – Arbejderpartiet Kommunisterne