Letland: 15 års fængsel til anti-NATO-demonstranter

Sergej Solovjev og Maxim Sjurkin er medlemmer af Letlands kommunistiske parti og begge i begyndelsen af 20erne. I protest mod Letlands ansøgning om optagelse i NATO havde de barrikaderet sig i toppen af tårnet på Skt. Peterskirken i Riga.

De har nu fået deres velfortjente straf. En lettisk domstol har idømt dem hver femten års fængsel for ‘terrorisme’ – selvom aktionen var fredelig og ingen kom til skade. En tredje deltager i aktionen, den 17-årige Dimitrij Gafarov, kan takke sin unge alder for domstolens langmodighed. Han fik kun fem års fængsel.
Det var en skærpende omstændighed, at de unge mænd var af russisk afstamning.

Efter at der er blevet ægte demokrati og respekt for menneskerettighederne i Letland, og politiske domme mod systemkritikere er blevet en saga blot i dette ny retssamfund, har den lettiske domstol givet en smagsprøve på, hvordan det nye system fungerer.

Rusland har officielt protesteret mod dommene.

Netavisen 6. maj 2001


Dette er en artikel fra KPnet. Se flere artikler og følg med på
KPNET.DK – NYHEDER HVOR DER KÆMPES – eller på FACEBOOK
Udgives af APK – Arbejderpartiet Kommunisterne