Færøsk postvæsen skæres drastisk ned

Der er massefyringer og lukninger af lokale posthuse på vej i det færøske postvæsen, der traditionelt har spillet en central rolle for kommunikation og udvikling på Øerne.
Denne vigtige sociale funktion har også betydet, at postvæsenet har kørt med underskud. Nu tilstræber de dominerende færøske politikere at det bliver en forretning – og dermed banes vejen for lukninger og fyringer. Lagtinget kunne ikke blive enige om en overgangsordning, før det tog på sommerferie.
Der er godt 40 posthuse på Øerne og 250 ansatte. Med et underskud i år på 7 mio. kr. indtil nu lægges der op til snarlige fyringer af i første omgang 20 pct. af de ansatte – eller 50 postmedarbejdere.

Netavisen 6. maj 2000


Dette er en artikel fra KPnet. Se flere artikler og følg med på
KPNET.DK – NYHEDER HVOR DER KÆMPES – eller på FACEBOOK
Udgives af APK – Arbejderpartiet Kommunisterne