Zapatisterne genoptager den væbnede kamp

Zapatisterne genoptager den væbnede kamp. Det sker mens en ny lovgivning om de mexicanske indianeres rettigheder er på vej gennem det politiske system. Den blev i sidste uge vedtaget af det mexicanske senat.

Zapatisternes leder subcommandante Marcos siger i en udtalelse, at lovgivningen ikke opfylder de krav, som zapatisterne har stillet, og som blev understreget gennem en stor march fra Chiapas til Mexico City i sidste måned – men at den ‘reelt stiller dem ringere’. Desuden erklærer Marcos, at regeringen ikke har opfyldt kravene om løsladelse af politiske fanger og fuldstændig militær rømning fra Chiapas.

Dermed er der ingen basis for en genoptagelse af fredsforhandlingerne mellem zapatisterne og regeringen – og den væbnede kamp vil blive genoptaget.

Netavisen 2. maj 2001


Dette er en artikel fra KPnet. Se flere artikler og følg med på
KPNET.DK – NYHEDER HVOR DER KÆMPES – eller på FACEBOOK
Udgives af APK – Arbejderpartiet Kommunisterne