Indien: 15 millioner i strejke mod regeringen

Indiens næststørste by Bombay er lammet af en fagforeningsstrejke mod den indiske regerings og delstatens ‘ny økonomiske politik’
Over 15 millioner arbejdende deltager i strejken, der har lukket fly- og bustransport, skoler og butikker. 35.000 betjente blev anbragt ved togstationer og busholdepladser for at kontrollere aktionerende arbejdere, der bl.a. har blokeret jernbanesporene.

Den indiske regerings politik åbner op for privatiseringer og udenlandske investeringer. Den er i gang med at reducere de økonomiske tilskud til den omfattende statsejede produktion og til at sælge tabsgivende virksomheder og åbne for import af en hel stribe udenlandske varer. De strejkende protesterer også mod delstatsregeringens ny arbejdslove, der tillader omfattende brug af kontraktarbejde, og dens beslutning om, at det ikke længere skal være nødvendigt med en regeringstilladelse at fyre arbejderne eller lukke virksomheder med under 300 ansatte.
Indtil nu har kun virksomheder med under 100 ansatte kunne gøre dette uden om offentlig kontrol.

Netavisen 26. april 2001


Dette er en artikel fra KPnet. Se flere artikler og følg med på
KPNET.DK – NYHEDER HVOR DER KÆMPES – eller på FACEBOOK
Udgives af APK – Arbejderpartiet Kommunisterne