Stadig politiske fanger efter Quebec

I går tirsdag var der stadig 253 fængslede antiglobaliseringsdemonstranter efter topmødet i Quebec.
Omkring 400 blev arresteret under weekendens brutale politiindsats. En del er løsladt mod kaution, men mange har ikke råd til at betale en kaution, som typisk er sat til 300-500 dollars.
En særlig støttefond til deres løsladelse er etableret, og i går gik 10000 studenter i Montreal i strejke i protest mod de politiske massearrestationer i Canada.

I et indlæg i Toronto Globe & Mail i går retter det tidligere canadiske parlamentsmedlem og minister Sinclair Stevens under overskriften ‘En politistat i støbeskeen: Demokratiet trådt under fode i Quebec’ et voldsomt angreb på politibrutaliteten overfor demonstranterne, der benyttede sig af deres demokratiske ret til at modsætte sig monopolernes ‘frihandelsaftale’.
Stevens og hans kone oplevede begivenhederne på første hånd, og blev bl.a. udsat for tåregasangreb på absolut fredelige dele af manifestationen.

‘Denne regering og nogle journalister vil gerne stemple demonstranterne i Quebec som ‘ballademagere’. Det er ikke fair . . .
Politiaktionen i Quebec, der fandt sted på vores regerings ordre, var selv en provokation – et angreb på alle vore friheder.’

Netavisen 25. april 2001


Dette er en artikel fra KPnet. Se flere artikler og følg med på
KPNET.DK – NYHEDER HVOR DER KÆMPES – eller på FACEBOOK
Udgives af APK – Arbejderpartiet Kommunisterne