Slaget om FTAA i Quebec

Slaget om FTAA i gaderne er begyndte for alvor i går. Omkring 30.000 demonstranter var på gaderne.

Ved godt tre-tiden fredag eftermiddag (lokal tid) – tidligt på aftenen dansk tid – begyndte store politistyrker at kaste tåregas mod anti-globaliseringsdemonstranterne. Det skete efter at en del af det gigantiske hegn, der omringer topmødestedet, var brudt sammen under demonstranternes angreb.

Der rapporteres om snesevis af arrestationer, og om massiv brug af politivold. Som følge af urolighederne blev topmødets åbning udsat med halvanden time. Hoveddemonstrationen ventes i dag, lørdag.

I Brasilien blev 64 anti-FTAA-demonstranter arresteret, og adskillige kvæstede, så de måtte på hospitalet, under en demonstration mod den forhadte amerikanske ‘frihandelsplan’ i Sao Paolo.

De borgerlige medier fokuserer igen på ‘demonstranternes vold’ – men hverken på politivolden, der har omdannet Quebec til en by i undtagelsestilstand, eller den vold mod Amerikas fattige, som FTAA er. Det alternative folkets topmøde, de snesevis af seminarer, happenings, og andre aktiviteter, demonstranter fra hele Amerika, der er strømmet til Canada, har gennemført, omtales heller ikke.

Men demonstranterne får gjort verden opmærksom på, at ‘det tredje amerikanske topmøde’ under forsæde af George W. Bush pønser på at brygge noget stygt for folkene sammen.

Netavisen 21. april

Læs artiklen Free America – Trade Bush med aktuelle links om begivenhederne


Dette er en artikel fra KPnet. Se flere artikler og følg med på
KPNET.DK – NYHEDER HVOR DER KÆMPES – eller på FACEBOOK
Udgives af APK – Arbejderpartiet Kommunisterne