Demo ved retssag om nazi-borgen

Flere hundrede var i går torsdag mødt op foran Vestre Landsret i Viborg, hvor retssagen omkring nazi-borgen i Nørresundby blev indledt.
Mere end 100 politibetjente var udkommanderet i gaderne omkring Vestre Landsret. Omkring 2-300 antinazistiske demonstranter fra blandt andet Aalborg og Århus var ankommet i busser. De gik fra banegården til landsretten med røde faner og bannere for at vise deres protest mod nazisternes tilstedeværelse.
De 60 trofaste Nørresundby-borgere, der i årevis har sunget aftensang foran naziborgen, havde taget fri fra arbejde for at følge sagen i retssalen, der var fyldt til sidste plads. Aften nr. 800 blev markeret af sportsfolk med et løb fra Nørresundby til Viborg.

Nazisternes ret til at overtage huset på Skansen er tidligere blevet underkendt af skifteretten i Ålborg. Venstre Landsret skal tage stilling til oplysningerne om, at det ene vidne i arvesagen er inhabil. Vidnet Esben Kristensen har en fremtrædende position blandt nazister i Danmark, og er redaktør af nazitidsskriftet Fædrelandet. Esben Kristensen var en af de tre stiftere af Danmarks Nationalsocialistiske Bevægelse, DNSB. Partiet blev dannet 1. januar 1991. De to andre var naziführer Jonni Hansen og chefen for DNSB i Jylland Henrik Asferg.

Netavisen 20. april 2001


Dette er en artikel fra KPnet. Se flere artikler og følg med på
KPNET.DK – NYHEDER HVOR DER KÆMPES – eller på FACEBOOK
Udgives af APK – Arbejderpartiet Kommunisterne

Ingen resultater