Nye atomprotester – nye krav om lukning

Der har igen været store protester i Tyskland og Frankrig mod fornyede atomtransporter, mens en norsk minister kræver det engelske Sellafield lukket, og Nyrup Rasmussen gentager det danske krav om lukning af Barsebäck.

Genoptagelsen af atomaffaldstransporterne fra det tyske værk Phillipsburg til bearbejdningsanlægget i La Hague blev igen mødt med store protestaktioner den 10. og 11. april i både Tyskland og Frankrig, der førte til langvarige forsinkelser. I Tyskland havde to aktivister fra Greenpeace låst sig fast til skinnerne med et cementrør.

Den danske statsminister Poul Nyrup Rasmussen har over for den svenske regering genfremsat kravet om lukning af Barsebäck i 2003, mens den norske miljøminister Siri Bjerke kræver det engelske bearbejdsningsanlæg Sellafield lukket, efter at det er konstateret, at mængderne af technetium-99, et langsomt nedbrydeligt radioaktivt element, der udledes fra værket, er steget voldsomt langs de norske kyster. De er seksdoblet siden 1996. Siri Bjerke rejste kravet ved et møde med den engelske miljøminister Michael Meacher.

Netavisen 12. april 2001


Dette er en artikel fra KPnet. Se flere artikler og følg med på
KPNET.DK – NYHEDER HVOR DER KÆMPES – eller på FACEBOOK
Udgives af APK – Arbejderpartiet Kommunisterne