Korea i fokus

Den Koreanske Halvø er i verdensopinionens fokus som et brændpunkt for kampen mellem mægtige imperialistmagter. Det skyldes primært, at der trods imperialistisk embargo, pression, økonomisk sammenbrud i Østblokken og voldsomme naturkatastrofer stadig eksisterer et styre i den nordlige del af Korea, som hævder retten til at følge en uafhængig udviklingsvej.

Den Demokratiske Folkerepublik Korea er så at sige den legitime repræsentant for den koreanske nation, hvis sydlige del fastholdes i et amerikansk militært jerngreb. Med den nye hardliner-præsident Bush jr. ved roret i USA er der lagt op til en skærpelse, efter at det lykkedes koreanernes diplomati at presse Clinton-administrationen til i hvert fald i ord at vise en behørig respekt over for den gamle antiimperialistiske modstander.
Med kraftig inspiration fra Kina lægger styret under Kim Jong Il dog op til en økonomisk liberalisering, der kan være fatal for den dyrt tilkæmpede uafhængighed.

Vigtigst af alt for koreanerne selv er det flammende håb om genforening af hele nationen under en eller anden form. Sidste sommer kulminerede processen hen herimod med et topmøde mellem Sydkoreas præsident Kim Dae Jung og Kim Jong Il.

Nu har danskerne i og i nærheden af København mulighed for at se unikke tv-optagelser fra det historiske møde, som aldrig tidligere har været vist her i landet. Det sker, når Venskabsforeningen Danmark-DDF Korea inviterer til

medlemsaften tirsdag den 10. april kl. 19
Christianshavns Beboerhus, Dronningensgade 34.

Her vil dokumentarfilmen blive vist, og formand Anders Kristensen vil orientere om den aktuelle situation i Korea.

Netavisen 4. april 2001


Dette er en artikel fra KPnet. Se flere artikler og følg med på
KPNET.DK – NYHEDER HVOR DER KÆMPES – eller på FACEBOOK
Udgives af APK – Arbejderpartiet Kommunisterne

Ingen resultater