Drama omkring Milosevic

Den planlagte arrestation af den tidligere jugoslaviske præsident Slobodan Milosevic har udviklet sig dramatisk og er ikke gået som planlagt.
Der var lagt op til et stort, koordineret medieshow hos CNN, da det natten til lørdag bragte nyheden om Milosevics arrestation kort før den ‘frist’, USA havde sat for hans pågribelse udløb. Indtil nu har hans tilhængere imidlertid forhindret anholdelsen. Serbisk politi bekræfter at have ordre til at anholde ham.
USA har truet Kostunicas regering med ikke at ville give lovet bistand, såfremt Milosevic ikke anholdes og bringes for krigsforbryderdomstolen i Haag.
Arrestationen af Milosevic kommer efter den foregående fængsling af en række af hans politiske medarbejdere. Den jugoslaviske regering hævder, at den ikke vil udlevere ham til retsforfølgelse ved den amerikanskdominerede sejrherredomstol i Haag – men den har tidligere brudt sine egne løfter.

Netavisen 31. marts 2001


Dette er en artikel fra KPnet. Se flere artikler og følg med på
KPNET.DK – NYHEDER HVOR DER KÆMPES – eller på FACEBOOK
Udgives af APK – Arbejderpartiet Kommunisterne