Castor når Gorleben

Mere end 30.000 betjente blev sat ind for at sikre, at den dødelige atomlast nåede opbevaringspladsen i Gorleben. Den tyske ordensmagt mod det tyske folk.
Onsdag formiddag nåede Castor sit mål i Gorleben – mere end et døgn forsinket på grund af massive protester for hver kilometer langs ruten. Atomkraftmodstandere, der havde støbt sig i cement til banelegemet, udgjorde en formidabel forhindring undervejs. Lastbilerne, der kørte det sidste stykke fra Dannenberg, hvor omlæsningen fandt sted, til Gorleben, havde fundet alternative ruter og undgik dermed aktivisternes hovedblokeringer.

For den tyske atomkraftmodstand har aktionen været en kolossal succes. Det er den største folkelige masseaktion i mange år, koordineret via internet og andre moderne hjælpemidler. Den har gjort det klart, at bevægelsen lever, står styrket og er så bred som ingensinde før, og at alle kommende Castor-transporter vil blive mødt med nye masseaktioner.
Den ‘rød-grønne’ Schröder-regering vil ikke få ro på bagsmækken. Det grønne regeringsparti er i krise pga. dets svigt mod sine principper. Den tyske a-kraftmodstand har markeret, at den vil se a-kraften afviklet.
Aktionen mod Castor er blevet mødt med massiv international støtte – og også mange aktivister fra andre lande har deltaget i aktionen.

Netavisen 29. marts 2001


Dette er en artikel fra KPnet. Se flere artikler og følg med på
KPNET.DK – NYHEDER HVOR DER KÆMPES – eller på FACEBOOK
Udgives af APK – Arbejderpartiet Kommunisterne