Ecuador: Undtagelsestilstand og terror

Ecuador er i undtagelsestilstand siden den 2. februar. Samtidig arresteredes en række ledere af masseprotesterne mod endnu en nedskæringspakke, som Noboa-regeringen vil gennemføre på IMFs diktat. Protesterne, der tog fart i januar, var begyndt at ligne de massedemonstrationer, derfor et år siden tvang Mahuad-regeringen fra magten, og indsatte Noboa. I den nuværende bølge af masseprotester har indianer- og bondeoranisationerne for sførste gang samarbejdet ved gennemførelen af store marcher mod Quito.
Noboa har indledt et regime af masseterror. Mere end 700 politiuske og fagforeningsaktivister er fængslede; mindst fem indianske demonstranter dræbt. Blandt de første til at blive arresteret var formanden for Folkefronten Luis Vallacis Maldonado, og lederen r af CONAIE, den største indianske organisation, Antonio Vargas.
Både Luis Maldonado og Antonio Vargas blev fængslet uden arrestordrer, mens tusinder af indianerrepræsentanter var på vej til Quito, og andre tusinder bønder og indianere kæmper på vejene rundt om i landet. Der er adskillige gange blevet skudt fra politiet mod demonstranter.
Internationale protester og løfter om international solidaritet med krav om ophævelse af undtagelsestilstanden og løsladelse af alle politiske fanger er begyndt at strønme ind til regeringen i Quito og til ambassaderne.

-lv
KP3, 2001


Dette er en artikel fra KPnet. Se flere artikler og følg med på
KPNET.DK – NYHEDER HVOR DER KÆMPES – eller på FACEBOOK
Udgives af APK – Arbejderpartiet Kommunisterne