Valg i blåt og ’rødt’


Leder

Kommunistisk Politik 6, 2015

 Når man tænker lidt over det, er Dansk Folkepartis triumf ved folketingsvalget ikke så overraskende igen. Valgresultatet den 18. juni er ikke så forskelligt fra EU-parlamentsvalget i maj sidste år for DF’s vedkommende. Partiet har simpelthen opsuget og fastholdt en stor del af den folkelige skepsis over for EU – som SR-regeringen har været fløjtende ligeglad med, og dens støttepartier heller ikke har taget alvorlig nok til for alvor at få det på dagsordenen.

Og når blå bloks leder og statsministerkandidat Lars Løkke Rasmussen notorisk er upopulær langt ind i sit eget parti, er det ikke så underligt, at venstrevælgere er fosset over til den langt mere stuerene Thulesen-Dahl, der ikke er blevet fanget i luksusfælden.

Selv Enhedslisten og SF har nærmest rødstemplet Dansk Folkeparti som en seriøs politisk alliancepartner, man kan tage under armen i forsvaret af dagpenge og mod social dumping.

Det er heller ikke så overraskende, at blå blok genvinder regeringsmagten. ’Rød’ blok har ført blå politik, som Enhedslisten har måttet konstatere.

Når der ikke kommer en anden politik,  som ’rød’ blok og dens støttepartier lovede, og der ikke eksisterer et bredt folkeligt alternativ, der kan udfordre begge de nyliberale og krigsgale velfærdsdræbende blokke, vil skuffelsen over løftebrud og striben af asociale reformer være nok til at bringe de blå tilbage.

Fordi ’rød’ blok er pseudorød, rød i reklameøjemed og gåseøjne, blev folketingsvalget 2015 et valg i blåt. Det er historien, helt kort fortalt.

Valget var hårdt ved de gamle partier, eller rettere ved støttepartierne til de største i de to blokke. De Konservative næsten udraderet, De radikale ramt af en uppercut, SF straffet for deltagelsen i en nyliberal krigs- og EU-’regering. Enhedslistens lagde alle sine æg i Thornings kurv og fik ikke noget ud af det for almindelige mennesker.

De nye farvetilsætninger i de to blokke Liberal Alliance og Alternativet  fik valgsucces, alene fordi de ikke endnu er kompromitteret af blokkenes grundlæggende set  identiske politik. Folk er simpelthen trætte af de gamle partier og deres politikere, har fået nok og vil have noget nyt. Det har de ikke fået med dette valg.

Helle Thorning og hendes regering er historie. Den pralede af at have fået Danmark ud af krisen og have skabt mængder af arbejdspladser, men når det blev faktatjekket tegnede der sig et andet billede: Bankerne, Dansk Industri, kapitalen, de rige er ude af krisen, fordi det store flertal er blevet udplyndret og blevet fattigere.

De nyliberale reformer, som er EU-politik og er afskibet i massevis, har gjort Danmark til et dårligere samfund. Konkurrencestaten trykker rigtig mange ned i skidtet, mens aktionærerne fra Mærsk til Goldmann-Sachs spinder guld.

Det skal kunne betale sig at arbejde og Respekten for hårdt arbejde skal tilbage er de borgerlige partiets platte omskrivninger af deres forsøg på at presse reallønnen nedad for de arbejdende og trykke  arbejdsløse og bistandsmodtagere og andre på overførselsindkomster helt ned i skidtet, som  jaget og foragtet vildt for safarijægerne i direktørstolene.

Dansk Folkeparti rykker helt i forgrunden. Der skal være folkeafstemning om den danske retsundtagelse i forhold til EU om ikke så længe. Vil DF føre en seriøs kamp for at bevare den, for et Nej? Eller vil et DF som nøglespiller i forhold til en blå regering ikke være den bedste sikkerhed for et få undtagelsen væk?

Dansk Folkeparti kommer til at vise sin virkelige kulør – og partiets sociale demagogi vil utvivlsomt vise sig at være netop – demagogi.

Der kommer til at stå blå blok på dansk politik. Partiet Venstre og andre partier i flokken har viljen til at lade folk sulte og gå til i fattigdom. Sociale tabere, kontanthjælpsmodtagere, flygtninge. De har viljen til at presse arbejdernes og de offentlige ansattes lønninger yderligere ned. De har viljen til flere asociale reformer, mere privatisering, mere krig, mere oprustning, mere politi, mere lov-og-orden – mere undertrykkelse, mere udbytning.

’Rød’ blok vil ikke for alvor sejle op imod det. Det haster med at få skabt det brede folkelige alternativ i forhold til både blå og ’rød’ blok.

Venstre, DF og de andre må stoppes – men de bliver det ikke, hvis man satser på en ny ’rød’ regering.


Redaktionen 18. juni 2015.

 

Se også


Gyset kommer efter valget
Netavisen 18. juni 2015

Tomme kalorier: X-faktor valget foran afgørelse
Netavisen 18. juni 2015

 Dette er en artikel fra kpnet.dk - Nyheder hvor der kæmpes !


Klik på ikonerne øverst på siden og gå til
kpnet, facebook KPnetavisen samt KPnetTV -

Find KPnetBlogs
her og twitter her

Udgives af Arbejderpartiet Kommunisterne APK


- ET MODSPIL TIL DET BORGERLIGE MEDIEMONOPOL !

 

Netavisen 18. juni 2015