Arbejdsgiver-regeringens finanslovudkast: En plan for et dårligere Danmark


Arbejdsgivernes regering og Claus Hjort-Frederiksen har fremlagt deres finanslovforslag for 2016. Det er et nyt sort angreb på det store flertal til gavn for de bedst stillede. Styrkelse af sundhedsvæsenet er et falsk alibi, der skal få nedskæringerne til at glide ned.Finanslovforslaget er som ventet et brutalt omfordelingsbudget fra de almindelige danskere til de rigeste, til dem der har det hele i forvejen.

For 6,7 milliarder kr.  nedskæringer i den offentlige sektor, på børn, uddannelser, forskning, pensionister, bistand til udvikling, klima, miljø og arbejdsmiljø.

Til gengæld 2.6 milliarder til skattelettelser for arbejdsgivere, virksomheder, lykkelige arvinger,  til håndværkerfradrag.og oprustning af politiet.

Andre 2.4 milliarder går ifølge mediepropagandaen til forbedring af sundheden. Det er V(DF)-regeringens store alibi til at dække over de asociale forringelser.  Eller plasteret, der skal dække over den sorte klassepolitik vendt mod arbejderne og det store flertal.

Reelt er der slet ikke tale om store nye tilførsler til sundhedsområdet. Det er især  ’gamle’ midler fra SATS-pujjen og allerede finansierede tiltag som plejehjemslæger, der genbruges.

 Finansloven vil derudover afsætte midler "til gavn for de ældre medicinske patienter"  - men disse vil ikke gå til mere personale eller flere sengepladser på hospitalerne, men til  forebyggelse af indlæggelser, genindlæggelser osv.

Lovede midler til fødegangene og til sundhedsplejersker til sårbare familier efter fødslen er sløjfet.

Den private sektor  bliver til gengæld ikke glemt, hvor den offentlige skæres ned. Her genindføres retten til udredning og behandling på privathospitaler.

Forholdene på de offentlige sygehuse er løbende blevet forværret indtil de har nået et punkt, hvor ansatte og patienter ikke kan klare mere. V(DF)-regeringens finansforslag vil på ingen måde rette op på det, selvom regeringen og dens støttepartier i blå blok søger at skabe det indtryk.

Sundhedsfagligt personale, patienter og pårørende har allerede bebudet demonstration foran Christiansborg den 2. oktober med krav om flere hænder, stop for nedskæringer og at udgifterne til sundhed ikke  går til ekstraprofitter til medicinalfirmaernes aktionærer.

Se

Demonstration: Sundhedsfagligt personale - Patienter – Pårørende

V(DF)-regeringens finanslovforslag for 2016 imødekommer slet ikke ikke de ansattes og patienternes krav til genopretning.

Hjort Frederiksen og Co. bliver ikke trætte af at fremhæve den stramme økonomiske situation, der gør det nødvendigt med nedskæringer på velfærd. Det forhindrer dem ikke i at pøse milliarder i de velståendes punge. Det forhindrer dem heller ikke i at spendere foreløbig 30 milliarder kroner på indkøb af nye kampfly.

I ’bedste’ Venstre-tradition fra Anders Fogh-Rasmussen til Carl Holst lyver de, så vandet driver! Det er et sort budget med flere nedskæringer, mere politi, mere militarisering.

Sammen med de påtvungne kommunale budgetnedskæringer, der betyder nye fyringsrunder og nye nedskæringer på børneinstututioner og ældrepleje peger finansloven kun i een retning: Forringet velfærd, forringede levevilkår for de mange. Et dårligere Danmark.

Og Dansk Folkeparti er parat til (mod et par allerede aftalte indrømmelser) at blåstemple det hele som 'velfærdssikring'.Se også

Krigsministre, skatteministre, løgnhalse og tdl. formænd for Venstres Ungdom
KPnet 30. september 2015


Baggrund

Regeringsgrundlag og hestekur: VK rider igen
KPnet 23. februar 2010

 Dette er en artikel fra kpnet.dk - Nyheder hvor der kæmpes !


Klik på ikonerne øverst på siden og gå til
kpnet, facebook KPnetavisen samt KPnetTV -

Find KPnetBlogs
her og twitter her

Udgives af Arbejderpartiet Kommunisterne APK


- ET MODSPIL TIL DET BORGERLIGE MEDIEMONOPOL !

 

 

Netavisen 30. september 2015