Netavisens nyhedslinks uge 51
Verden rundt
Se også
Danmark og Norden - Global debat

Tilbage til Nyheder -----Nyhedslinks ARKIV

Nyheder fra folkets kamp i Colombia? Se nyhedsbureauet ANNCOL
Nyheder fra folkets kamp på Filippingrne? Se bladet Bulatlat
Iintifadaen? Se f.eks. The Palestine Chronicle ---
Electronic Intifada
'Den muslimske verden'? Se Unmah News
Nyheder om krig og fred? Se Antiwar
Faglige nyheder? Se Labour Start

Alle links åbner i selvstændigt vindue.
Dagens nyheder længere nede på siden.

EU og USA indgår aftale om udveksling af persondata
[Netavisen - link 21.12.02] Politiken
USA og EU har fredag indgået aftale om at udveksle persondata, såsom oplysninger om bankkonti og telefondata, i forbindelse med sager vedrørende mistænkte terrorister og anden alvorlig kriminalitet.

Blair og Bush gør klar til krig i slutningen af januar
[Netavisen - link 21.12.02] Politiken
Britiske styrker skal holde sig klar til en eventuel krig mod Irak, sagde premierminister Tony Blair fredag i en julehilsen til landets væbnede styrker. Slutningen af januar har tidligere været nævnt som et muligt tidspunkt for et angreb på Irak.

Galloway advarer om ny Sykes-Pikot: Irak-krig første skridt
[Netavisen - link 21.12.02] Islam Online. Eng.
På en konference i Cairo i International Campaign Against U.S. Aggression on Iraq (ICCA) den 18.-19.december rettede det britiske parlamentsmedlem for Labour George Galloway en kraftig opfordring til befolkningerne i de arabiske lande om at modsætte sig en ny Irak-krig, hvis de ville undgå en ny imperialistisk opdeling af Mellemøsten med skabelse af nye grænser, som i øjeblikket forberedes i USA og i London.

Blix: USA og UK bør lægge beviserne frem
[Netavisen - link 21.12.02] Politiken
Chefen for FN's våbeninspektører, svenskeren Hans Blix, opfordrer USA og Storbritannien til at udlevere deres efterretningsoplysninger om, hvor Irak gemmer masseødelæggelsesvåben

Nestlé presser sultramt land
[Netavisen - link 21.12.02] Politiken
Mens Etiopien står over for sin værste hungerkatastrofe nogensinde, kræver verdens største fødevarekoncern Nestlé, der blandt andet står bag Nescafé og After Eight-chokolade, en erstatning på over seks millioner dollar (knap 45 millioner kroner) for en fabrik, som blev nationaliseret af en tidligere regering i Etiopien for 27 år siden.

Økonomi indstiller sig på krig
[Netavisen - link 20.12.02] Berlingske Tidende.
Finansmarkederne helgarderer sig i forventning om en krig mod Irak. Guld- og olieprisen er skudt i vejret, aktierne svækkes og obligationerne stiger, mens USA beskylder Irak for groft at overtræde FNs resolution og truer med krig.

EU beskyldes for talfusk
[Netavisen - link 20.12.02] Politiken
Der lægges ikke op til et opgør med EUs landbrugspolitik. Den betyder blandt andet, at kvæget i EU hver dag får mere i EU-tilskud, end halvdelen af verdens befolkning dagligt har at leve for.

Bush vil påstå at Irak har krænket Sikkerhedsrådsresolution
[Netavisen - link 19.12.02] New York Times. Eng.
Bush mødes med sine sikkerhedsrådsgivere for at drøfte næste træk i krig mod Irak: Han ventes at erklære at Irak har vovertrådt sikkerhedsrådets resolution.

Baskere mod tortur
[Netavisen - link 19.12.02] Modkraft.
Den baskiske organisation mod tortur, TAT, afsluttede i går deres månedlange underskriftsamling mod det spanske politis tortur. Resultatet er 70.000 underskrifter, hvilket er hundrede underskrifter for hver af de 700 baskiske borgere, der i de sidste 10 år er blevet tortureret af spanske politistyrker.

Raseri mod USA
[Netavisen - link 19.12.02] Klassekampen. No.
Baggrund om situationen i Sydkorea op til torsdagens valg. "Antiamerikanismen", dvs. antiimperialismen, er vokset eksplosivt på det seneste.

De riges demokratur
[Netavisen - link 19.12.02] Markedspladsen, P1 (radio).
USA's præsident George W. Bush har her i december udpeget en rigmand som ny finansminister. Det er slet ikke tilfældigt. I en mursten af en bog dokumenterer forfatteren Kevin Phillips rigmænds stigende indflydelse i USA.

OAS støtter Chavez og forkaster USAs plan
[Netavisen - link 17.12.02] Narco News. Eng.
For første gang i Organisationen af A
mereikanske Stater - OAS's - historie har den forkastet et større amerikansk initiativ - og udtrykt sin opbakning til den folkevalgte Chavez i Venezuela.
Se
Udtalelsen fra OAS OAS Eng

Sean Penn besøker Irak
[Netavisen - link 16.12.02] Nationen. No.
Den amerikanske skuespiller og krigsmodstander Sean Penn i Bagdad for at søge at forhindre en krig.

Venezuela: Kuppet ser ud til at mislykkes

Bushs desperate Venezuela-udtalelse
[Netavisen - link 16.12.02] Narco News. Eng.
Læser man mellem linjerne på Bush-administrationens udtalelse om Venezuela ik weekenden, kan man se, at planen om et kup gennem 'generalstrejken', der i grunden er en arbejdsgiver-lockout, er ved at falde sammen.

Colombianske oliearbejdere støtter Chavez
[Netavisen - link 16.12.02] Klassekampen. No.
Venezuelas nationaldemokratiske præsident Chavez har fået støtte fra nabolandet Colombias oliearbejderforbund i kampen mod den lockout i den venezuelanske olieindustri, der i medierne kaldes en strejke. Den økonomiske elite bedriver regulær økonomisk krigsførelse mod Chavez.

Mislykket strejke mod Chavez
[Netavisen - link 16.12.02] Proletären. Sv.
Modsætningerne skærpes i Venezuela. Højrefløjen vil med opbakning fra CIA have en afgørelse i regeringsspørgsmålet. De private massemedier - aviser, radio og tv - står i centrum for højrefløjens konspiration mod den folkevalgte Chavez-regering. Baggrundsforklaring til konflikten, der i høj grad handler om USA's olieforsyninger.

Terror-arrestationer
[Netavisen - link 16.12.02] Indymedia Sverige. Eng.
Syv mennesker af tyrkisk oprindelse er blevet arresteret i UK som led i "antiterrorkampen".

Afghansk kuldedød
[Netavisen - link 16.12.02] Hufvudstadsbladet. Sv.
Nu ses en ny følge af krigen om magten over Centralasien: Afghanske flygtninge dør af kulde i deres lejre. Mindst 40 børn er meldt kuldedræbt.

Polakkerne kan godt styre jubelen
[Netavisen - link 16.12.02] Fyens Stiftstidende.
Ikke alene har det polske styre problemer med at fastholde et flertal af folkets accept af EU som fremtiden, det bliver også en udfordring for regeringen at mobilisere tilstrækkelig mange vælgere til at gøre EU-folkeafstemningen gyldig. Selv Ritzau kan ikke slippe af sted med at levere en skønmaling af EU-opbakningen.

Bushs særlige dødsliste
[Netavisen - link 16.12.02] BBC. Eng.
Præsident Bush har givet CIA lov til at snigmyrde foreløbig et dusin mennesker, der står på USA's "terrorliste", meddeles det. Terrordåden i Yemen, hvor en Al Qaeda-eftersøgt blev myrdet med sine fem medpassagerer
af en USA-drone, var kun begyndelsen på det store snigmord-orgie.

Forsinket jubel
[Netavisen - link 14.12.02] Information
Begejstringen kunne omsider bryde ud med et par timers forsinkelse, da ti nye lande fik deres grønne adgangskort til EU - også hos det EU-glade Information.
Se også
Goddag til rodebutik Information

_________________________________________________________________________

Arkiv - Tidligere ugers nyhedslinks

Arkiv - Kommunistisk Politik 2002 (pdf)

Tilbage til Nyheder