Netavisens nyhedslinks uge 51
Danmark og Norden
Se også
Verden rundt - Global debat

Tilbage til Nyheder -----Nyhedslinks ARKIV

Alle links åbner i selvstændigt vindue

Kontanthjælp kræver aktivering
[Netavisen - link 21.12.02] TV2-Nyhederne
Køge Kommune har nu fået rettens ord for, at kommunen godt må indstille kontanthjælpen, hvis en borger afviser tilbud om aktivering. Dette er en dom med uhyrlige konsekvenser ...

Ny rapport: Danskerne arbejder stadig mere og får mindre fritid
[Netavisen - link 21.12.02] DR Online
Der er mindre tid til hygge og samvær end for 15 år siden, konkluderer en ny rapport 'Tid og velfærd'. Danskerne arbejder mere, føler sig mere stressede og ser mere fjernsyn, end de gjorde for 15 år siden. Og de har i gennemsnit en time mindre om dagen til fritidsaktiviteter. Arbejdstid og arbejdstempo er med andre ord skruet op.
Se
Sådan bruger danskerne deres tid Pressemeddelelse Socialforskningsinstituttet
Tid og Velfærd (Bog som pdf-fil)

I krig: Forulykket F16 fyldt med bomber
[Netavisen - link 21.12.02] TV2-Nyhederne
Det danske F16-kampfly, der torsdag forulykkede under landing i Afghanistan, var tungt læsset med bomber.

Nye postfyringer rammer primært de ældre
[Netavisen - link 20.12.02] Politiken
Endnu en gang er det de ældre ansatte, der må betale prisen for rationalisering af en statslig arbejdsplads. Post Danmark har besluttet at skære i administrationen, og det kommer til at koste mellem 300 og 400 administrative stillinger.

Ældre får gjort for lidt rent
[Netavisen - link 20.12.02] Information
Pressede budgetter hos kommunerne betyder nu, at ældre kun får gjort rent en gang om måneden, melder ældrerådene. Formanden for Folketingets socialudvalg vil gribe ind

Fik 23.000 kr. efter ulovlig aktivering
[Netavisen - link 20.12.02] SiD.
23.289 kroner til seks mennesker på kontanthjælp blev resultatet af forhandlinger mellem SiD Silkeborg og Silkeborg Kommune. Erstatningen kommer, efter at SiD fik ret i en klage til det Regionale Arbejdsmarkedsråd over, at kommunen ulovligt brugte kontanthjælpsmodtagerne i et aktiveringsprojekt i Silkeborg Golfklub.

Skjult motiv hos A.P. Møller
[Netavisen - link 20.12.02] Politiken. Leder.
Det, vi ved, er, at sælgerne bliver væsentlig rigere efter den aktuelle beslutning, og det, vi ved, er, at de herreløse milliarder i fonden nu bliver givet fri til enkeltpersoner og ikke til almenvellet, som var fondens egentlige formål, blandt andet for at opnå skattebegunstigelse. Nu kan man frit gætte på, at det er familien, der sælger og dermed har en privatøkonomisk interesse i en så høj aktiekurs som overhovedet muligt.

NATO-nej
[Netavisen - link 19.12.02] Hufvudstadsbladet. Sv.
Den seneste meningsmåling bekræfter, at finlænderne ikke har ændret deres massive modstand mod NATO-medlemskab, efter at angrebsalliancen under stort ståhej har inviteret en række østlande ind i ilden.

Lomborgismen sætter sine spor
[Netavisen - link 19.12.02] Horsens Folkeblad.
Drop sortering af husholdningsaffaldet for at anvende det i biogasanlæg eller til kompostering og brænd skidtet i stedet for. Det er groft sagt konklusionen i en redegørelse fra Miljøstyrelsen om sortering af husholdningsaffald.
Derfor skal Horsens Kommunes grønne affaldssystem tages op til revision.

Samvittighedssager i kommunal politik
[Netavisen - link 19.12.02] Fyens Stiftstidende.
Det er så som så med demokratiet i den danske forvaltning, når der er nogen, der vover at prøve at tage det alvorligt. Kritik af dårlige resurseforhold i daginstitutioner blev mødt med fyringstrusler fra Odense kommune.

Fuck Danmark
[Netavisen - link 19.12.02] Indymedia Norge. No.
En gruppe aktivister har hærget den danske ambassade i Oslo i protest mod Danmarks usle rolle som repræsentant for den snigende europæiske statsfascisme og konkret de seneste vilkårlige anholdelser af politiske aktivister i København. Slagordet hedder "Fuck Danmark"...

Malmø-bølle i uniform frikendt
[Netavisen - link 19.12.02] Sydsvenska Dagbladet. Sv.
Landsretten i Malmø har bekræftet en tidligere dom, som frikender en betjent, der under en anti-EU-demonstration i byen sommeren 2001 boksede en demonstrant i ansigtet. Billederne viser, at demonstranten værgede for sig inden bokseslaget, og det bekræfter ifølge retten, at demonstranten var aggressiv, og at betjenten derfor blot forsvarede sig selv.

USA vil bruge Thuleradar
[Netavisen - link 17.12.02] Information
Nu er den officielle anmodning kommet fra USA. Regeringen inviterer Grønland til at deltage i møde med den amerikanske udenrigsminister i morgen
Se også
Bush godkender missilforsvarsplan Politiken.
USA´s præsident Bush godkendte i dag en storstilet missilforsvarsplan. Ifølge Reuters betyder godkendelsen, at USA fra 2004 vil etablere et beredskab af ti jordbaserede Interceptormissiler i Alaska. Thule-radaren er et vigtigt led heri.
Udbygning af Thule nærmer sig Berlingske Tidende
Thule-basen er et skridt nærmere en udbygning til radarstation for USA's missilskjold.

Danske soldater bliver i Afghanistan
[Netavisen - link 17.12.02] DR Nyheder
Regeringen har besluttet at forlænge Danmarks deltagelse i den multinationale sikkerhedsstyrke i Afghanistan (ISAF) med yderligere et halvt år.

Regeringen mørklægger PET-afgørelser
[Netavisen - link 16.12.02] Information
Et helt centralt element i terrorloven – PET’s afgørelser af asylsager - bliver nu hemmelig-stemplet af regeringen

Dansk byggefiasko i Berlin
[Netavisen - link 16.12.02] Berlingske Tidende
Antallet af danske virksomheder i Berlin er halveret på fire år. Årsagen er dels manglende vækst i Tyskland, dels dårlig forberedelse især i byggebranchen, hedder det i den genforenede hovedstad.
Se også
Boblen bristede i Berlin Berlingske Tidende

Etnisk overvågning
[Netavisen - link 16.12.02] Nordlys. No.
Lederen af den parlamentariske forsamling for Norsk Sameland beder nu om at få udleveret fra de hemmelige tjenester, hvad de måtte have på ham. Han har ikke gjort andet end at kæmpe for samernes rettigheder som
folk, men det vides efterretningstjenesten lige netop at have interesseret sig for. Stortinget nægter at åbne sagen og dermed afklare, om samerne også er blevet forfulgt ad denne vej.

Millionærernes socialdemokrati
[Netavisen - link 16.12.02] Klassekampen. No.
Det norske socialdemokratiske styre i 1990'erne lod olie- og højkonjunkturpengene strømme til borgerskabet, med mere end en fordobling af antallet millionærer fra '90 til '94. Socialdemokratiet selv ("Arbeiderpartiet") kørte med på den nyliberale vogn for helt bogstaveligt selv at blive gammeldags millionær-kapitalister, fortæller kommentaren her.

Ulla Røder atter fængslet efter aktion i UK
[Netavisen - link 15.12.02] Politiken
Den fynske aktivist Ulla Røder blev fredag anholdt i forbindelse med en protest mod krig uden for det britiske flyvevåbens anlæg Menwith Hill i North Yorkshire.

______________________________________________________

Arkiv - Tidligere ugers nyhedslinks

Arkiv - Kommunistisk Politik 2002 (pdf)

Tilbage til Nyheder