Netavisens nyhedslinks uge 3
Verden rundt
Se også
Danmark og Norden

Tilbage til Nyheder -----Nyhedslinks ARKIV

Netavisens linksamling 11.09-07.10.2001 USA går i krig
Nordiske resourcer med nyhedslinks:
Antiimperialisme-sida Norge Manifest Sverige Fred på Nettet
Engelsk
Antiwar US A.N.S.W.E.R.

Voksende kritik af amerikanske tropper på Filippinerne
[Netavisen - link 20.01.02] Yahoo. Eng. Arroyo-regeringen er kommet under voksende pres for at give afkald på amerikanske tropper. Parlamentarikere truer hende med rigsretssag, forde dey ifølge forfatningen er forbudt at have udenlandske soldater på Filippinerne.

USA planlægger at sende soldater til 15 lande mere
[Netavisen - link 20.01.02] Pioneer Planet. Eng. Krigsminister Rumsfeld siger at USA er parat til at sende tropper til 15 lande ud over Afghanistan og Filippinerne som led i terrorkrigen.
Se også Sydney Morning Herald (eng)
Pentagon laver nye tegninger af det militære verdenskort

Gå imod krigshysteri og krigsforberedelser
[Netavisen - link 20.01.02] Af Indiens Kommunistiske Ghadar Parti.Eng. Udtalelse om krigsforberedelserne mellem Inien og Pakistan og den engelsk-amerikanske rolle.

Det amerikanske imperium udvider sig
[Netavisen - link 19.01.02] Christian Science Monitor. Eng. Bush lovede under valgkampen at trække soldater væk fra 'oversøisk' engagementer. Amerikanerne er nu ved at finde ud af, at der bygges nye permanente baser i ny lande - og at USA mere og mere ligner end udvidet udgave af det militaristiske engelske imperium i dets glanstid.
Se også
Mobiliserer 70.000 reservister I-won. Reuters
Mere end 70.000 reservister er indkaldt i USA til at opsupplere den regulære hær på 1.4 millioner mand

Skyldig i 9/11: Bush afsløret
[Netavisen - link 19.01.02] Emperors clothes. Eng. Den officielle presse eller myndighederne beskæftiger sig ikke med at undersøge, hvad der skete den 11. september 2001 i USA. Men det står efterhånden klart, at de officielle forklaringer ikke holder. Det gælder også for forklaringen om den amerikanske præsidents reaktioner.
Se også
Angrebene den 11. september: Bevis for amerikansk indblanding Indymedia
Krimi for hele familien!

Civildræbte i Afghanistan
[Netavísen - link 19.01.02] Sida. Svensk. Hjemmeside med en del information om Afghanistankrigen og den humanitære situation.
Se også
Omverdensbilleder

Problemer med EU?
[Netavisen - link 19.01.02] NetPosten. Tyskland og Portugal har problemer med at overholde budgetkravene fra EU.

Washingtons Ny verdensorden våben kan afstedkomme klimaændring
[Netavisen - link 19.01.02] Center for Global Reseach. Canada. Eng. Den nye genration af amerikanske våben udgør - også - en miljøtrussel af gigantisk format.

Nye trusler fra Bush mod Irak under Ecevits besøg
[Netavisen - link 18.01.02] Pravda. Eng. Den tyrkiske premierminister Bülent Ecevits besøg i USA har til formål at aftale den tyrkiske rolle i et amerikansk angreb på Irak - og sikre penge til den korrupte tyrkiske overklasse. Bush kunne ikke lade være med igen at true Irak med krig.

Antiterrorkampagner fører til mere terror
[Netavisen -link 18.01.02] Politiken. Antiterrorkampagnerne vil snarere øge terrorismen end bekæmpe den, konkluderer den 670-sider lange årsrapport fra menneskerettighedsorganisationen Human Rights Watch.

Japan søger at forstærke sin indflydelse i Sydøstasien
[Netavisen -link 18.01.02] Worldnet Daily. Eng. Den japanske premierminister Junichiro Koizumi er på charmetur i Sydøstasien for at befæste den japanske indflydelse blandt antikommunistiske naboer.

Nye beviser på amerikanske grusomheder i Korea
[Netavisen -link 18.01.02] Reuters. Eng. Nordkorea har præsenteret FN for nye amerikanske massakrer under Koreakrigen - i FNs navn.

Demonstration i New York mod Bush og Pastrana
[Netavisen - link 17.02.01] IAC. Eng. I dag afholdes en protestdemonstration på Times Square ' for at fortælle præsident Bush og præsident Pastrana: Ingen ny militærintervention i Colombia! Stop krigen mod det colombianske folk! Nej til Plan Colombia. Med mange links om situationen i Colombia.
Se også
USAs anden krig blusser op Alternet. Eng. Af Diane Huffington

Fhv. tysk minister afviser den officielle 9/11-historie
[Netavisen - link 17.01.02] Der Tagesspiegel. Tysk. Stadig flere sætter spørgsmålstegn ved de officielle amerikanske forklaringer omkring den 11. september - og undrer sig over at medier mv ikke borer videre. En af dem er Andreas von Bülow, tdl. minister for forskning og teknologi i Helmut Schmidts kabinet og 25-årigt forbundsdagsmedlem for SDP. I dag er han sagfører i Bonn. Han har været tæt på efterretningstjenesterne og ders metoder - og tiltror dem del i angrebet i New York.
Delvis oversættelse til engelsk Indymedia

Nepal: Kommunistiske fanger graver sig fri
[Netavisen - link 17.01.02] Kantipur Online. Eng. 20 fængslede 'maoististiske arbejdere' var blandt dem, der brød ud af et fængsel i Surkhet ved at grave en tunnel til friheden.

Den amerikanske militarisme i den tredie verden - nyliberalismens jernnæve
[Netavisen - link 17.01.02] The Palestine Chronicle. Eng. Af Raymond Ker. Den amerikanske dagsorden om 'dominans på alle områder' er ubestrideligt den alvorligste trussel mod den tredie verdens økonomiske udvikling, den politiske stabilitet, menneskerettigheder og demokrati.

Bush: 'Virksomheds-velfærdsstatens' fanebærer
[Netavisen - link 17.01.02] The Guardian. Eng. Enron-skandalen er potentielt så farlig for Bush. fordi det gamle lighedstegn mellem hvad der er godt for forretningen, er godt for borgerne. Enron-toppen berigede sig, mens selskabet røg i afgrunden med alle medarbejderne. Det er det ultimative mareridt for 'virksomhedernes velfærdsstat', som Bush har gjort sig til den førende fanebærer for.

Er de ikke krigsfanger?
[Netavisen - link 17.01.02] Klassekampen. Norge. Klassekampens kommentar om de talibanske krigsfanger, der ikke må hedde krigsfanger for USA.

PFLP fordømmer kraftigt arrestationen af generalsekretær Ahmed Saadat
[Netavisen - link 16.01.02] Berlinske Tidende. 'Denne arrestation deler palæstinenserne i to lejre: de der giver efter for zionisterne, og den anden, som vælger modstandens vej', siger PFLP-talsmanden Maher el Taher.
Se også
PFLP: Arafat risikerer at komme i konflikt med hele det palæstineniske folk
Presseudtalelse fra PFLP 9. januar 2002 Engelsk

Rafah: Israels ansvar
[Netavisen - link 16.01.02] The Palestine Chronicle. Eng. Af Jeff Halper. Det brutale israelske tank- og bulldozerangreb på den fattige flygtningebefolkning i Rafah vækker protester over hele verden. Israel må drages til ansvar for sine handlinger i modstrid med international lov - og det internationale samfund må sikre, at besættelsen ophører.

USA sender missiler og missilforsvarssystemer til Sydkorea
[Netavisen - link 16.01.02] KCNA. Det nordkoreanske nyhedsbureau fordømmer den ensidige og forcerede amerikanske raketopbygning i Sydkorea. Nordkorea vil ikke bare se til.

Slyngelstat
[Netavisen - link 16.01.02] Bulatlat. Eng. Af Richard Du Boff. 22 punkter hvor USA overtræder international lov.

Nye protester i Argentina
[Netavisen - link 16.01.02] Yahoo.dk. Hundreder af vrede argentinere gik tirsdag til angreb på banker i tre forskellige byer i protest mod præsident Eduardo Duhaldes erklæring om, at landets millioner af småsparere fortsat vil få deres opsparing deponeret.

Umenneskelige forhold for USAs krigsfanger
[Netavisen - link 16.01.02] Dawn. Pak. Eng. Ydmygelser og umenneskelige forhold er USAs hævn over for tilfangetagne Al Qaeda Taliban-fanger, der føres til Guantanamo.

Colombia - Terrorkrig i Latinamerika
Det colombianske oligarki afbryder fredsforhandlingerne
[Netavisen - link 15.01.02] Anti-imperialist Camp. Eng. Det columbianske folk bliver det første offer for den amerikanske terrorkrig på det latinamerikanske kontinent, efter at fredsforhandlingerne melem regeringen og FARC er blevet afbrudt - af regeringen.
Se også
Skærpet krig og kaos truer Colombia Information.

Nigeria går over til at praktisere fundamentalistisk islamisk ret
[Netavisen - link 15.01.02] Aftonbladet. Svensk. Fundamentalistisk islamisk ret praktiseres nu i Nigeria. En kvinde er blevet voldtaget, og nu skal hun stenes til døde for utroskab. Forklaringen på barbariet skal søges i nationalt farvede spændinger mellem mafiøse regionale ledere i det enorme land.

Bushs Enron-problem
[Netavisen - link 15.01.02] Time. Eng. Bush får problemer med Enron - og det meste af hans regering er indblandet ...
Se også
Enron-revisorer fik direkte ordre til at destruere dokumenter
[Netavisen - link 14.01.02] Netposten. Direktørerne reddede sig selv, Bush og hans regering prøver at redde skindet - ansatte og småaktionærer blev snydt. Og revisorerne fik ordre om at destruere papirer . . .

Hvem er Otto Reich?
[Netavisen - link 13.01.02] Stop Otto Reich! Eng. Bush-regeringen har udpeget Otto Reich - en velkendt insider fra Iran-Contra-skandalen - til viceudenrigsminister for den vestlige halvkugle: han skal tilrettelægge den agréssive amerikanske politik i Latinamerika.
Stop Otto Reich-hjemmeside

Enron er ikke Bush' Whitewater: Det bliver værre
[Netavisen - link 13.01.02] CBS.MarketWatch. Eng. Enronskandalen med sine tråde til toppen af Det Hvide Hus bliver ikke en ny Whitewater-sag, som den, der plagede Clinton-administrationen. Den bliver værre . . .

Var Toni Blair i Indien for at sælge våben?
[Netavisen - link 13.01.02] Times of India. Eng. Ville Blair forhindre krig mellem Pakistan og Indien - eller drog han til Indien for at gennemføre et stort våbensalg?

USA bliver i Centralasien: Reaktioner/Kommentarer
USA bygger baser omkring Afghanistan
[Netavisen - link 13.01.02] Politiken. USA er i færd med i sin globale oliekrig at bygge permanente militærbaser i Centralasien på tilsvarende måde som i Kosova og Bosnien.
Se også
Storpolitik i Asien
[Netavisen - link 13.01.02] Pravda. Af Dmitri Litvinovich. Eng. Russisk kommentar: For Rusland gælder det om at bevare sin traditionelle indflydelse i Centralasien. Bliver USA for længe, vil de formentlig blive bedt af Shanghai Fem (dvs. Kina og Rusland) om at forsvinde. Shanghai 5 vil blive regionens 'politibetjent'.
USAs strategi for bedrag
[Netavisen - link 13.01.02] Tehran Times. Iransk kommentar til de israelske og amerikanske manøvrer og propaganda i forhold til mellemøsten, Den persiske Golf og Det Kaspiske Hav.
Spåmændene får ret: Amerikanerne bliver

[Netavisen - link 12.01.02] The Frontier Post. Pakistan. Kommentar til udsigten til permanent amerikansk militær tilstedeværelse i Centralasien: Kirgisistan, Afghanistan - og måske Pakistan. Den betyder militær omringning af Kina - sammen med Taiwan, Sydkorea o.s.v.

Indien: Parat til atomkrig . . .
[Netavisen - link 12.01.02] This is London. Eng. Et egentligt krigsudbrud mellem Indien og Pakistan er kommet nærmere efter en massiv troppeopbygning. Indien erklærer sig klar til atomkrig, men siger også
Konventionel krig stadig mulig News International. Pak. Eng.
Se også
Indiens strategi: Angreb over en bred front Hindustan Times. Eng.

Enron-skandalen ruller: Søgte regeringens hjælp
[Netavisen - link 12.01.01] L.A.Times. Eng. Enron søgte bistand fra regeringen for at få banklån og undgå konkurs. Se også
Tilintetgjorde Enron-dokumenter L.A. Times. Eng.
Det amerikanske justitsministerium indleder undersøgelse for kriminalitet mod Enron L.A.Times Eng.

Manila overvejer amerikanske tropper
[Netavisen - link 12.01.02] The Guardian. Eng. Arroyo-regeringen overvejer US-plan om deltagelse af 1000 amerikanske specialstyrker i kampen mod Abu Sayeff - og som indledning til ny permanent amerikansk tilstedeværelse på Filippinerne.

_________________________________________________________________________

Arkiv - Tidligere ugers nyhedslinks

Tilbage til Nyheder