Netavisens nyhedslinks uge 37
Danmark og Norden
Se også
Verden rundt - Global debat

Tilbage til Nyheder -----Nyhedslinks ARKIV

Alle links åbner i selvstændigt vindue
Dagens nyheder længere nede på siden

Konflikten i DR på nettet


Konflikten i DR er blevet langvarig, og nu er de 900 strejkende og lockoutede DR-journalister kommet på nettet - www.drkonflikt.dk.
Nyheder og baggrund for konflikten - og solidaritetudtalelser.
Forlig i DR-konflikt Berl. Tid.


Valget uden EU-politik
[Netavisen - link 14.09.02] EU-Observer.
Den svenske valgkamp udspiller sig i noget, der ligner en EU-fri zone. Og valget bliver hverken vundet eller tabt på EU-politik.

Fogh: Uklarhed er en del af strategien
[Netavisen - link 13.09.02] Politiken
Statsminister Anders Fogh Rasmussen (V) gav torsdag sin accept af en amerikansk krig mod Irak uden godkendelse fra FN's Sikkerhedsråd. Statsministeren, der optræder som formand for de 15 EU-lande under FN's generalforsamling, sagde, at ethvert angreb på Irak skal ske på basis af en FN-resolution

Fogh: 'USAs bedste ven'
[Netavisen - link 13.09.02] Berlingske Tidende.
Både fra højre og venstre i Folketingssalen er der stor undren over, at statsminister Anders Fogh Rasmussen har åbnet for muligheden for et angreb på Irak uden nye FN-resolutioner.

Pædagogstrejken i Århus er slut
[Netavisen - link 13.09.02] Infopaq
Pædagoger og pædagogmedhjælpere i Århus har fredag genoptaget arbejdet efter torsdagens strejke. De varslede besparelser på 40 mio. er taget af bordet

V-Plan: Unge arbejdsløse skal på SU
[Netavisen - link 13.09.02] SiD.
Venstre vil sætte alle ledige under 25 år på fælles lav sats. 3.114 unge SiD'ere vil miste 9.000 kroner om måneden, hvis forslaget bliver til lov.

Arbejdskader afvises på stribe
[Netavisen - link 13.09.02] SiD.
Nye tal viser, at SiD' ere i stort tal får afvist deres arbejdsskader. Især nedslidningsskader og løfteskader er svære at få anerkendt.

Fyringer på Cheminova er ren terror
[Netavisen - link 13.09.02] SiD.
Sort stemning og stor usikkerhed blandt 330 SiD'ere på Cheminova, efter fyringer. SiD kalder fyringsrunden psykisk terror: Især ansatte tæt på efterlønsalderen er sat under stort pres.

Fogh: Dansk støtte til Irak-krig
[Netavisen - link 12.09.02]TV2 Nyhederne.
Statsminister Anders Fogh Rasmussen (V) har deltaget i mindehøjtidelighen i New York på årsdagen for terrorangrebene mod USA og lovet sammenhold og solidaritet mellem EU og USA - samt stillet i udsigt, at Danmark vil støtte et militært angreb på Irak. Se også
Fogh kalder Saddam "farlig mand" Ekstra Bladet

Klapjagt: Kravene til ledige skærpes
[Netavisen - link 12.09.02] Berlingske Tidende.
Regeringen vil skærpe sanktionerne og rådighedsreglerne for at få ledige skubbet tilbage på arbejdsmarkedet så hurtigt som muligt. Det bliver et af de væsentligste elementer i regeringens udspil til en arbejdsmarkedsreform, der skal skabe 66.000 nye job frem mod 2010.
Se også her

Pædagoger i strejke i flere byer
[Netavisen - link 12.09.02] Berlingske Tidende.
Tusindvis af pædagoger og pædagogmedhjælpere i Aalborg, Århus, Odense, Randers og Korsør var til morgen i strejke i protest mod de nedskæringer, fyringer, merindskrivninger og sammenlægning af børneinstitutioner, som kommunerne landet over har lagt op til.

Massivt flertal i Norge mod Irak-krig
[Netavisen - link 12.09.02] Aftenposten. No.
Et meget stolrt flertal af nordmændene siger Nej til USAs planlagte krig mod Irak: 74 pct. Kun 10 pct. støtter USA. Der er i det hele taget en stækt voksende modvilje mod amerikansk politik. Se
Nordmændene mere USA-kritiske

Samråd om New Peoples Army som 'terrorister'
[Netavisen - link 12.09.02] Modkraft.
SF’s Europapolitiske ordfører, Villy Søvndal, kalder justitsministeren i samråd i europaudvalget om den forestående tilføjelse af Jose Maria Sison fra det filippinske kommunistparti og New People’s Army (CPP/NPA) på EU’s terrorliste. Villy Søvndal udtaler: "Denne her sag lugter. For det første er der tale om, at nogle centrale aktører i bestræbelserne på at skabe demokrati, fred og etablere basale menneskerettigheder på Filippinerne nu kaldes terrorister."

Svensk valg: Brune understrømme afsløret
[Netavisen - links 12.09.02] Aftonbladet, Sv.
Tre svenske kommunalpolitikere har fratrådt alle politiske poster her få dage før valget, efter at et tv-program med skjult kamera afslørede deres racistiske og fascistiske holdninger på tomandshånd under valgkampen. Andre afklædte politikere satser tværtom på, at deres racisme scorer stemmer, og bliver forventningsfuldt siddende ...
Se også her Indymedia Sverige

Moses Hansen søger rampelys igen - igen
[Netavisen - link 12.09.02] Århus Stiftstidende.
Den kristne fundamentalist Moses Hansen vil igen lave rav i den i Århus' gader. Han vil på fredag demonstrere imod en visning af den legendariske, fremragende Monthy Pyton-film The Life of Brian (endnu en god grund til at se den). I næste måned vender han tilbage til Nørrebro.

Dansk vælger-ja til euro
[Netavisen - link 12.09.02] EU-Observer
Den platte euro-propaganda virker åbenbart, viser denne seneste meningsmåling om danskernes forhold til EU-valutaen.
Se også
Vil du have et stort prishop - så vælg euro'en
[Netavisen - link 12.09.02] Politiken
Forbrugere giver euroen skyld for prisstigninger.Det er blevet dyrere at være forbruger i de 12 eurolande, efter at landene 1. januar gik over til at bruge euro i stedet for deres gamle nationale valutaer.

Børne-strejken bliver lang og sej
[Netavisen - link 11.09.02] Fyens Stiftstidende.
Den fortsatte arbejdsnedlæggelse blandt flertallet af de 1800 pædagoger og medhjælpere i Odenses kan meget vel trække ud.

Strejker lammer børnepasning landet over
[Netavisen - link 11.09.02] Berlingske Tidende.
En række af landets største byer er eller bliver ramt af pædagog-strejker i protest mod besparelser, som kommunerne vil gennemføre næste år

2300 vrede pædagoger strejker i dag i Odense
[Netavisen - link 10.09.02] Fyens Stiftstidende.
Alle Odenses daginstitutioner, skolefritidsordninger (SFO'er) og ungdomsklubber er lukket i dag.Årsag: 2300 vrede pædagoger og pædagogmedhjælpere, som er stærkt utilfredse med det lyn-forlig om budgettet, der blev indgået søndag aften.

Klar krigsmodstand i Sverige
[Netavisen - link 09.09.02] Sydsvenska Dagbladet. Sv.
Der er et massivt flertal imod USA's planer om at angribe Irak i den svenske befolkning, viser en undersøgelse. I modsætning til i Danmark ...

Nazipolitiker filmet under våbengejl
[Netavisen - link 09.09.02] Sydöstran. Sv.
Svensk tv har afsløret nogle våbenøvelse-videoer fra nazimiljøet, hvor en kandidat til kommunalrådet i Karlskrona medvirker i fuld vigør. Dokumentarprogrammet bragte også afsløringer om koblinger mellem nazisterne
og Sverigedemokraterna.

Skud-offer står fast ved sin handling
[Netavisen - link 09.09.02] Yelah. Sv.
Hannes Westberg, som blev skudt af politiet under deres indgriben mod en gadefest i Gøteborg i fjor, forklarer i dette interview om sit syn på begivenhederne dengang og på massemediernes rolle:
"Hela tiden tog media bort det politiska bakom mina handlingar. Att jag inte bara kastade stenar utan svarade också på provokation. Det är därför viktigt för mig att stå för det jag gjort och att det inte alls var under några olyckliga omständigheter."

Forældre til 'kriminelle børn' skal straffes
[Netavisen - link 08.09.02] TV2 Nyhederne.
Regeringen er parat til at straffe forældrene til kriminelle børn - efter engelsk forbillede.

Faglige aktioner mod VK-regeringen
[Netavisen - link 08.09.02] Politiken
Hvis der kommer yderligere indgreb i den frie forhandlingsret, vil der blive svaret igen med faglige aktioner over hele landet. Det besluttede tillidsmandfsmødet i Århus lørdag. Der indkaldes til folkemøde på Christiansborg Slotsplads den 5. oktober.

Søn af en klassekamp
[Netavisen - link 08.09.02] Berlingske Tidende.
Leif Sylvesters selvbiografi, "Livet er dejligt besværligt", er ikke kun historien om arbejderdrengen, der vandt sin egen klassekamp, åd af ungdomsoprørets frihed og endte som anerkendt dansker og kunstmaler. Der er også Danmarkshistorie i den.

Fogh signalerer støtte til Irak-krig
[Netavisen - link 07.09.02] Politiken
Den danske regering har ikke ville sige klart fra over for den planlagte amerikanske aggressionskrig mod Irak. Nu signalerer Fogh dansk og EU-støtte til den amerikanske krig: Iraks præsident, Saddam Hussein, råder over masseødelæggelsesvåben, og at diktatoren er parat til at bruge dem, siger statsminister og EU-formand Anders Fogh Rasmussen efter et møde fredag i Det Udenrigspolitiske Nævn.

Aalborg: Pædagogstrejke fortsætter
[Netavisen - link 07.09.02] TV2 Nyheder.
Aalborgs knap 2.000 pædagoger og pædagogmedhjælpere har besluttet at fortsætte deres strejke i næste uge

Vad gör ni för världsfreden?
[Netavisen - link 07.09.02] Aftonbladet. Sv.
En henvendelse til de svenske partiet op til Rigsdagsvalget om at klargøre deres stilling til krig og fred konkret.
Af Kvindegruppen ”Take the toys from the boys"

______________________________________________________

Arkiv - Tidligere ugers nyhedslinks

Arkiv - Kommunistisk Politik 2002 (pdf)

Tilbage til Nyheder