Netavisens nyhedslinks uge 37
Verden rundt
Se også
Danmark og Norden - Global debat

Tilbage til Nyheder -----Nyhedslinks ARKIV

Nordiske resourcer med nyhedslinks:
Antiimperialisme-sida Norge Manifest Sverige
Stop Terrorkrigen. dk.
Fred på Nettet dk.
Engelsk
Antiwar US A.N.S.W.E.R.

Alle links åbner i selvstændigt vindue.
Dagens nyheder længere nede på siden.

Boykot israelske varerStregkodenummer 7-2-9 betyder at varen er made in Israel!

EU-front i opløsning
[Netavisen - link 14.09.02] Information.
Stadigt flere EU-lande er klar til at bøje af på kravet om en ny FN-resolution før et angreb mod Irak. Senest er også den danske regering begyndt at ændre kurs.

USA: Putin skal ikke rykke ind i Georgien
[Netavisen - link 14.09.02] Politiken.
En talsmand for det amerikanske udenrigsministerium siger torsdag aften, at USA ikke kan acceptere den russiske præsident Vladimir Putins planer om at krydse grænsen til Georgien for at slå ned på tjetjenske og pro-tjetjenske oprørere, som ifølge russerne opererer fra baser i nabolandet.

Myrdet i kamp mod Coca-Cola
[Netavisen - link 13.09.02] Klassekampen. No.
Adolfo de Jesus Munera var regional leder af Sinaltrainal, forbundet af nærings- og nydelsesmiddelarbejdere.Den colombianske fagforeningsmand blev myrdet lige efter at han fik medhold i, at han kunne anlægge sag mod Coca-Cola.

Mullah Omar vil befri Afghanistan
[Netavisen - link 13.09.02] Politiken.
Den arabiske tv-station al-Jazeera har bragt en udtalelse fra den afsatte Talebans åndelige leder Mullah Omar, hvori han "vier sit liv til kampen for at befri Afghanistan".

Mandela: USA truer verdensfreden
[Netavisen - link 12.09.02]BBC. Eng.
I et interview med Newsweek kalder Mandela USAs Mellemøstpolitik for en trussel mmod verdensfreden. Han gentager sin opfordring til Bush om ikke at gå i krig med Irak - og kalder vicepræsident Dick Cheney en 'dinosaur'. Cheney var modstander af hans (Mandelas) løsladelse fra sydafrikansk apartheidfængsel! Israel har masseødlæggelsesvåben: 'Det taler ingen om'.

Amerikansk militær klar til Irak
[Netavisen - link 12.09.02] LA Times. Eng.
Det amerikanske militær vil være langt hurtigere klar til et storangreb på Irak end under Golfkrigen. I løbet af et par måneder skulle alt være på plads. Ikke mindst er logistikken - hvor danske AP Møller med 8 containerskibe spiller en vigtig og profitabel rolle - væsentligt forbedret.

Nu brænder også Kaukasus ...
[Netavisen - link 12.09.02] BBC. Eng.
Den russiske Kaukasus-front i terrorkrigen blusser yderligere op. Rusland beskylder Georgien for at huse tjetjenske styrker og har tilmed bombet georgisk område. USA støtter Rusland og Putin i krigstruslerne mod den fhv. sovjetrepublik, der ledes af Sovjets fhv. udenrigsminister.

EU-statens konstituering forberedes
[Netavisen - links 12.09.02] EU-Observer.
EU-landenes konservative og kristelig-demokratiske statsledere mener, at magten i fremtidens EU skal deles mellem en EU-præsident, der skal tage sig af de udenrigspolitiske anliggender, og EU-Kommissionens formand, der skal optræde som premierminister. Det er de nået til foreløbig enighed om under Silvio Berlusconis ledelse. I EU-Parlamentet har den konservativt-kristelige gruppe offentliggjort et forfatningsforslag i samme ånd.
Se mere her
Se også
Berlusconi samler de borgerlige EU-tropper
[Netavisen - link 12.09.02] Politiken
Efter at have fældet den ene socialdemokratiske regering efter den anden er de konservative partier i EU nu også ved at gøre klar til et opgør om magten i EU og om, hvordan unionen skal se ud i fremtiden.

Netanyahu uønsket i Canada
[Netavisen - link 12.09.02] Yelah. Sv.
Den tidligere israelske premierminister Netanyahu blev mødt af tusinder af demonstranter, da han besøgte et universitet i Montreal. Demonstranterne krævede den zionistiske høg anholdt for krigsforbrydelser. "De støtter Saddam Hussein, Arafat og Bin Laden," udtalte Netanyahu efter episoden om demonstranterne.

Amerikansk topembedsmand løj om Al Qaida
[Netavisen - link 12.09.02] Modkraft.
Et eksempel på, hvordan terrorkrigen bliver en trylleformular, som kan bruges til at dække over USA's imperialistiske forbrydelser verden over, i dette tilfælde en amerikansk lejehærs gerninger i Latinamerika. Der
propaganderes om en "marxistisk-islamistisk sammensværgelse" for at begrunde kampen mod colombianske FARC.

Familier til ofre for 9/11: Bush undergraver borgerrettigheder
[Netavisen - link 12.09.02] Yahoo. Eng.
USAs 'krig mod terror' undergraver de demokratiske rettigheder, siger familier til ofrene.

At vælte Saddam er kun første skridt
[Netavisen - link 11.09.02] Sydney Morning Herald. Eng.
Krigen mod Irak for at vælte Saddam Hussein er kun 'første skridt' i den totale omkalfatring af Mellemøsten, som høgene i Washington sigter efter.

USA-baser i Afghanistan beskudt
[Netavisen - link 11.09.02] Berlingske Tidende.
Mindst fire raketter blev tidligt onsdag affyret mod en luftbase i det østlige Afghanistan, som benyttes af amerikanske specialstyrker. Ingen af raketterne ramte deres mål, og der meldes ikke om tilskadekomne.

Mandela fordømmer USA
[Netavisen - link 09.09.02] No.
Nelson Mandela har taget sig sammen til at tale USA midt imod. Han fordømmer klart planerne om at angribe Irak og den amerikanske udenrigspolitik generelt.
Se også her

Israelsk chikane af MP'ere
[Netavisen - link 09.09.02] Hufvudstadsbladet/FNB-nyheter. Sv.
Israel forbyder en række parlamentsmedlemmer at deltage i denne uges palæstinensiske parlamentssession, den første i et år.

ØMU-regler ligger fast
[Netavisen - link 09.09.02] EU-Observer.
Selvom den økonomiske krises realiteter får den monetære unions rigide retningslinjer til at sprænges, hvad angår statsunderskuddene, har EU-toppen stadigvæk tiltro til disses hellighed. En ændring af reglerne vil svække Unionens troværdighed, hedder det.

FNs menneskerettighedschef retter skarp kritik af 'krigen mod terror'
[Netavisen - link 08.09.02] Yahoo. AP. Eng.
Den afgående chef for FNs menneskerettighedskommission Mary Robinsom beskylder i en dyster vurdering af menneskerettighedernes tilstand regeringerne for at skjule sig bag den igangværende 'krig mod terror' til at trampe borgerrettigheder under fode og knuse besværlige modstandere.

Bush vil have FN til at afvæbne Saddam - eller selv gå i krig
[Netavisen - link 08.09.02] The Age. Au. Eng.
George Bush vil i sin FN-tale torsdag sige at de ledende nationer skal handle hurtigt og kraftigt for at afvæbne Saddam Hussein - ellers vil USA handle på egen hånd og gå i krig alene.

Den israelske økonomi gisper under krigsudgifterne
[Netavisen - link 08.09.02] The Guardian. Eng.
Den afgående formand for det israelske nationale sikkerhedsrod, generalmajor Uzi Dayan advarer om, at den israelske økonomi ikke meget længere kan tåle at opretholde den militære kampagne mod palæstinenserne.

Den Europæiske Centralbank: Forbrug dog noget mere
[Netavisen - link 08.09.02] EU-Observer.
Chefen for Den Europæisk Centralbank, Wim Duisenberg, anbefaler, at forbrugerne forbruger noget mere og investorerne investerer noget mere. EU's finansministre og Wim Duisenberg er enige om, at der ikke bliver rokket ved Stabilitetspagten.

Blair vil »betale med blod«
[Netavisen - link 07.09.02] Politiken.
Storbritannien er parat til at »betale med blod« for at støtte USA i en kommende aktion mod Irak. Erklæringen kom fra premierminister Tony Blair op til det møde, han skal have med præsident George W. Bush i USA.

EU: Økonomitopmøde i København
ØMU-regler ligger fast trods lavere vækst
[Netavisen - link 07.09.02] EU-Observer
Den økonomiske vækst bliver lavere end ventet, men ØMU-reglerne skal ikke laves om, blev det slået fast på det uformelle økonomi- og finansministermøde i København.
Se også
EU vil jage Schweiz ud af skattely
[Netavisen - link 07.09.02] Berlingske Tidende
EUs skattekommissær truer nu Schweiz med økonomisk gengældelse, hvis schweizerne ikke bøjer sig og kobler sig på EUs skattepakke, der skal forhindre europæere i at bringe deres penge i skattely.
Store underskud truer ØMU-lande EU-Observer
Stigende underskud på de offentlige finanser i Tyskland, Italien og Frankrig udfordrer de spilleregler, som ØMU'en hviler på.
ØMU-reglerne forværrer krisen EU-Observer
Spillereglerne for ØMU´en er med til at forværre den økonomiske krise i Tyskland og de andre eurolande, mener professor i samfundsøkonomi, Jesper Jespersen. Han går ud fra, at reglerne i stabilitetspagten laves om.

_________________________________________________________________________

Arkiv - Tidligere ugers nyhedslinks

Arkiv - Kommunistisk Politik 2002 (pdf)

Tilbage til Nyheder