Netavisens nyhedslinks uge 24
Danmark og Norden
Se også Verden rundt - Global debat

Tilbage til Nyheder -----Nyhedslinks ARKIV

Norske nyheder

Norsk LO: Nej til investering i Israel
[Netavisen - link 18.06.10] Arbejderen
Norsk LO kræver, at statens pensionsfond trækker sine investeringer i israelske firmaer ud. I Storbritannien opfordrer akademikere til boykot.

Danske olieboringer skal ikke længere kontrollere sig selv
[Netavisen - link 18.06.10] epn
Nu skærpes kontrollen med de olieselskaber, der borer i den danske del af Nordsøen. Det er nu som i USA overladt til virksomhederne selv at føre kontrol med sikkerheden.

Knebent svensk ja til ny atomkraft
[Netavisen - link 18.06.10] Politiken
Med 174 stemmer for og 170 imod var det et yderst knebent flertal som omgjorde Sveriges tidligere beslutning om helt at droppe atomkraften. Der skal nu oprettes 4 nye reaktorer. Men Barcebæk der blev lukket i 2005 vil ikke blive genetableret

Politiet: Anti-nazistiske plakater er "grov chikane"
[Netavisen - link 18.06.10] Modkraft
To mænd fra Århus er tiltalt for "grov chikane" på grund af opsætning af anti-nazistiske plakater. Plakaterne sætter navn og ansigt på ledende medlemmer af den nazistiske hooligangruppe White Pride og er siden endt på internettet

Kæmpe stigning i usynlig ledighed
[Netavisen - link 18.06.10] TV2
Arbejdsløshedsstatistikken fusker. 112.000 personer er taget ud af systemet og de officielle statistikker. Ser man på beskæftigelsen så faldt den med 182.000 personer siden toppen i 2008. Samtidig er den officielle arbejdsløshed "kun" steget med 70.000 personer til omkring 117.000.

Andelsboliger i massekonkurs
[Netavisen - link 16.06.10] epn.dk
Andelsboligforeningen Thyra Danebomed 110 har besluttet at lade foreningen gå konkurs. Det er kulminationen efter at ejer efter ejer blot har følt sig tvunget til at forlade deres ejerlejlighed. Foreningen kæmpede forgæves imod dyre rentetilpasningslån.

Strejke mod nedskæringer på daginstitutioner i Roskilde
[Netavisen - link 16.06.10] Politiken
De ansatte på dagsinstitutioner strejker i protest mod kommunens nedskæringsplaner på daginstitutionerne.

Politi anklages for at manipulere beviser ved klimademo
[Netavisen - link 16.06.10] Politiken
I retssagen i Københavns Byret hvor 250 demonstranter fører sag mod politiet imod uretmæssig anholdelse ved klimatopmødet i København, anklager advokat Knud Foldschack politiet for at have manipuleret demonstrationsbillede.

Politi: Flere skulle være løsladt efter klimademo
[Netavisen - link 16.06.10] Politiken
Politiets angreb på de demokratiske rettigheder med den vilkårlige anholdelse af næsten 1000 demonstranter, var så omfattende at polichef må indrømme at mange ikke burde være tilbageholdt.

Studerende aktionerer med blokade imod nedskæringspakken
[Netavisen - link 15.06.10] Arbejderen
Samfundstuderende blokerer deres universitet imod VK0´s nedskæringes pakke og kræver den taget af bordet.

Uden skattelettelser havde Danmark opfyldt EU-krav
[Netavisen - link 15.06.10] Information
Havde regeringen ikke givet massive skattelettelser (især til de rige) det seneste årti, havde Danmark ikke skulle kæmpe med EU's krav om at nedbringe budgettet, viser ny analyse fra Arbejderbevægelsens Erhvervsråd.

Norske havnearbejdere blokerer Israel
[Netavisen - link 14.06.10] Revolusjon (no)
Nu har havnearbejderne i Norge fulgt op på deres svenske kollegers initiativ og blokerer skibe og varer til og fra Israel i protest mod piratoverfaldet på Gaza-konvojen.

Rekordstor EU-modstand i Norge
[Netavisen - link 14.06.10] Klassekampen (no)
Syv ud af ti nordmænd siger i dag nej til EU-medlemskab. Unionen fremstår under krisen klart som velfærdsstatens bøddel.

Konkurser koster job som aldrig før
[Netavisen - link 14.06.10] Ugebrevet A4
Aldrig før har så mange danskere mistet jobbet som følge af konkurser. Alene i årets første fem måneder forsvandt næsten 10.000 arbejdspladser efter konkurser. Især Jylland og hovedstadsområdet er ramt af konkursbølgen, viser ny kortlægning.

Krisen slår hårdere i Danmark
[Netavisen - link 14.06.10] Ugebrevet A4
Finanskrisen har ramt hurtigere og mere brutalt på det danske arbejdsmarked end i vores nordiske nabolande, viser nye tal fra OECD. Den samlede beskæftigelse i Danmark er faldet med 5,1 procentpoint, siden finanskrisen begyndte. Til sammenligning er beskæftigelsen i Sverige kun faldet med 2,1 procentpoint.

Reform rammer syge økonomisk
[Netavisen - link 14.06.10] Ugebrevet A4
Op mod 5.000 privatansatte, som i fjor var sygemeldte i længere tid, ville ikke have fået sygedagpenge, hvis nye krav i regeringens genopretningspakke havde været gældende. Det viser beregninger, som LO har foretaget. Mange kommer fremover til - oven i deres sygdom - at gå fra hus og hjem, forudser formand for landets socialchefer.

Sveriges våbenimport fra Israel fortsætter
[Netavisen - link 14.06.10] Flamman (sv)
Den store import må forudsætte et militært samarbejde med Israel, som imidlertid er mørkelagt.

FOA: Sparevejen er brolagt med forringelser
[Netavisen - link 13.06.10] FOA
Aftalerne med kommunerne og regionerne viser, at sparevejen ud af den økonomiske krise er brolagt med forringelser for borgerne og tempoopskruning for de ansatte. Det er den helt gale vej at gå,”udtaler Dennis Kristensen.

________________________________

Arkiv - Tidligere ugers nyhedslinks

Arkiv - Kommunistisk Politik (pdf)

Tilbage til Nyheder