Netavisens nyhedslinks uge 24
Verden rundt
Se også
Danmark og Norden - Global debat

Tilbage til Nyheder -----Nyhedslinks ARKIV

   
Faglige nyheder - Se Labour Start
Nyheder om krig og fred - Se Iraq War
EU EU-Observer
Nyheder fra folkenes kamp:
Colombia - ANNCOL - Filippinerne Bulatlat - Nordkorea KCNA - Cuba Granma

BP olieimperiets storhed og fald
[Netavisen - link 18.06.10] Information
Profitjagt med miljøkatastrofer, krig og elendighed er imperialismens følgesvend. BP imperiet har i sin mere end 100 år historie været indblandet i imperialistiske komplotter, kup og ulykker i sin jagt på det sorte guld.

Video: Pentagon jagter Wikileaks grundlægger
[Netavisen - link 18.06.10] uruknet.info (eng)
Pentagon eftersøger Wikileaks grundlægger Julian Assange, som en del af Obamas kampagne imod whistleblowers. Hendes forbrydelse er at hun var med til at afsløre klassificeret US video som påviser amerikanske angreb på irakiske civile fra helikopter .

Polen er ude af Afghanistan i løbet af 2012
[Netavisen - link 17.06.10] fyens.dk
Polen har nu sat dato på sin tilbagetrækning fra Afghanistan. I løbet af 2012 vil de cirka 2500 polske besættelsestropper være ude af Afghanistan. Den 12. og 15. juni mistede to polske besættere livet. I alt er 18 polske besættelsestropper blevet dræbt i Afghanistan.

EU-lande snyder u-lande for 141 milliarder kroner
[Netavisen - link 16.06.10] Folkebevægelsen Mod EU
2005 blev EU-medlemslandene enige om, at man i 2010 ville bruge 0,56 procent af bruttonationalproduktet på udviklingsbistand. Det mål er EU 141 milliarder kroner fra at have nået, og alle tegn tyder derfor på, at EU-landene ender med kun at have givet 0,38 procent ved årets udgang.

Irland udviser Israel-diplomat
[Netavisen - link 16.06.10] Information
Irland udviser diplomat på grund af misbrug og forfalskning af irske pas ved Israels likivering af Hamas leder i Dubai i januar.

England: Det ekstreme højres offensiv mod muslimer
[Netavisen - link 16.06.10] Information
Det højreekstreme English Defence League forener højreekstreme kræfter og inddrager nye i deres kamp imod islam. En islamofobisk bevægelse som støtter Afghanistan krigen og får støtter fra bla. dele af bøsser og lesbiske bevægelsen.

Den britiske regering undskylder for massakren ‘Bloody Sunday’ efter 38 år
[Netavisen - link 15.06.10] Politiken
At UK foretog en massakre på civile irske demonstranter i 1972 har været kendt lige siden. Men først 38 år efter indrømmer den britiske regering, at det var en massakre. Det var statsterrorisme - som den israelske massakre på et nødhjælpsskib i internationalt farvand for to uger siden. 38 uger er for lang tid!

BP-profitsjakren øgede faren for eksplosions ulykken
[Netavisen - link 15.06.10] DR
Op til eksplosionen, der ødelagte boreriggen Deepwater Horizon den 20. april, traf BP en række beslutninger, der forøgede risikoen for en ulykke, for at spare tid og penge, viser interne dokumenter.

USA øjner mineraler i Afghanistan
[Netavisen - link 14.06.10] Politiken
Pentagon har ikke kun haft travlt med at føre krig mod modstandsbevægelsen, men meddeler at man fundet store mineralforekomster af blandt andet jern, kobber, kobolt, guld og lithium. Virkelige godbidder for den imperialistisk besættelsesmagt.

Saudi-Arabien åbner luftrum for israelske jagerfly
[Netavisen - link 14.06.10] Politiken
Endnu en gang viser det ultrareaktionære kongedømme sig som USA's vasal.

Polen anholder Mossad-agent
[Netavisen - link 13.06.10] BT
De polske myndigheder har på tysk anmodning anholdt en formodet Mossad-agent, som menes at have spillet en rolle i drabet på en Hamas-leder i Dubai, oplyser den tyske statsanklagemyndighed. - Han blev anholdt i Warszawa og er mistænkt for illegalt at have anskaffet sig et tysk pas.

________________________________

Arkiv - Tidligere ugers nyhedslinks

Arkiv - Kommunistisk Politik (pdf)

Tilbage til Nyheder