Netavisens nyhedslinks uge 7
Danmark og Norden
Se også
Verden rundt - Global debat

Tilbage til Nyheder -----Nyhedslinks ARKIV

Norske nyheder

Alle links åbner i selvstændigt vindue

Mohammedsagen en tidslinie
[Netavisen - link 19.02.06] TV2

Hovedstaden vinder - Sjælland taber arbejdspladser
[Netavisen - link 19.02.06] Politiken
Den sjællandske provins er taberen i kampen om arbejdspladserne i Østdanmark. Hovedstaden vinder, viser undersøgelse. Især de ufaglærte lever livet farligt.

Arla lover at boykotte Israel
[Netavisen - link 19.02.06] TV2
Arla indgår løbende aftaler med arbabiske lande om boykot af Israel som forudsætning for afsætning af deres varer.
Læs også
Venstre vil forbyde boykot aftaler
[Netavisen - link 19.02.06] Børsen

160 ekstra politifolk til personovervågning
[Netavisen - link 18.02.06] DR
Danmarks deltagelse i USAs krige meddfører nu også at der oveføres 160 personer ekstra til politiets efterretningsvæsen til personovervågning. En øget overvågning som i de krigsførende lande USA og Storbritanien hvor det omfatter bred registrering af krigsmodstandere.

Lego gør klar til udflytning og fyringer
[Netavisen - link 18.02.06] 3F
Omkring 600 ansatte på Lego vil blive fyret såfremt virksomheden gør alvor af sine udmeldinger, der sikkert er et forsøg på tilvænning til at det vil ske.

Hemmelig SAS-plan for fyringer af piloter
[Netavisen - link 17.02.06] DR
Med en hidtil hemmeligholdt plan vil SAS-ledelsen tvinge utilfredse piloter til nationale ansættelser. Ellers vil ledelsen skride til massefyringer og tvangsforflyttelser. Det viser interne og fortrolige dokumenter i SAS-koncernen, som Berlingske Tidende er kommet i besiddelse af.

Servicedirektivet fortsat en trussel
[Netavisen - link 17.02.06] Folkebevægelsen Mod EU
- Socialdemokraterne har ikke sikret hverken forholdene på arbejdsmarkedet eller elementær offentlig forsyningsvirksomhed som vand, udtaler Ole Krarup fra Folkebevægelsen mod EU

Muslimsk organisation arrangerer fredsmarch
[Netavisen - link 17.02.06] DR
Den muslimske organisation The Network arrangerer en fredsmarch for dialog og fredelig sameksistens mellem alle borgere i Danmark.

5.200 unge er skadet af misbrug
[Netavisen - link 17.02.06] DR
Mindst 5.200 unge under 18 år er røget så langt ud i et stofmisbrug, at de har behov for professionel behandling. I 2001 var tallet 3.000.

Aflys "venskabskampen" med Israel
[Netavisen - link 16.02.06] Politiken
Venskabskamp med apartheid Israel bør boykottes fordi de bryder menneskerettigheder og international lov som apartheid Sydafrika gjorde det - en ekstra provokation i den nuværende situation med Mohammed krisen. Målmand Thomas Sørensen mener, at det bør overvejes, om landskampen mod Israel skal aflyses på grund af Muhammed-krisen. Det bør man støtte ham i.

Arla stryger logo fra landsholdstrøjer
[Netavisen - link 15.02.06] Ekstrabladet
Fodboldlandsholdet kommer ikke til at spille med Arlas logo såfremt venskabskamp med apartheid-Israel gennemføres. Den palæstinensiske vrede over Danmarks holden hånden over Israel er ikke blevet mindre efter Mohammed-tegningerne.

Stadig større ulighed i Danmark
[Netavisen - link 15.02.06] Politiken
De seneste par år har den økonomiske ulighed skabt store skel mellem danskerne.

"Undersøgelse" af Muhammed-sag på vej
[Netavisen - link 15.02.06] DR
Et politisk flertal uden om regeringen bebuder en stor undersøgelse af forløbet i krisen om Muhammed-tegningerne, skriver Berlingske Tidende. Men det er svært at forestille sig med det nuværende Folketing at en sådan undersøgelse reelt vil inddrage grundlaget for krisen: Danmark som lakaj i USA's krige for at beherske verden og dansk europa rekord i fremmedhad.

Bystyret i Basra vil have de danske tropper ud af Irak
[Netavisen - link 15.02.06] BT
Regeringen forlanger officielt irakisk støtteerklæring, efter at bystyre har krævet soldaterne trukket hjem

Anders Fogh erklærer sig som islamofob
[Netavisen - link 15.02.06] BT
Den danske statsminister erklærer sig i et interview i Der Spiegel sig enig i den berygtede teroi om 'civilisationernes sammenstød', som er det påklistrede pseudovidenskabelige grundlag for muslimhetz og islamofobi - og som deles af Dansk Folkeparti, Jyllands Posten og hele den øvrige danske reaktion..

Fogh anklages for vildledning
[Netavisen - link 14.02.06] DR
Statsminister Anders Fogh Rasmussen anklages for at vildlede Folketinget i sagen om Jyllands-Postens karikaturer af profeten Muhammed.
Læs også
Brev fra 11 ambassadører 12.10.05
[Netavisen - link 14.02.06] DR (eng)
Brevet fra 11 arabiske ambassadører til Danmarks statsminister Anders Fogh Rasmussen. Et bredt nødråb med en advarsel om hvad der kunne ske, som blev pure afvist.

Radio Holger ejer slap for let

[Netavisen - link 14.02.06] DR
Ejeren af den københavnske lokalradio, Radio Holger, ( en statsstøttet naziinficeret lokalradio!) blev blot  idømt 14 dages betinget fængsel for racisme vendt mod muslimer. En opfordring om: .. Enten at fordrive alle fremmede muhamedanere...eller... at slå en betydelig del af de muhamedanske indvandrere ihjel."

Dagpenge udhulet med 6.000 kroner siden 1982
[Netavisen - link 14.02.06] Politiken
Værdien af dagpenge er langsomt blevet udhulet siden begyndelsen af 1980'erne, viser analyse. LO vil have, at de frem over reguleres på linje med lønudvikling.

Meningsmåling: Flertal mener Islam er foreneligt med demokrati
[Netavisen - link 13.02.06] DR
Lidt over halvdelen af befolkningen - 51 procent - ser ingen problemer i at forene islam med det borgerlige demokrati.

Danskere forstår krænkelse af tro
[Netavisen - link 13.02.06] Berlingske Tidende
Et flertal af danskerne mener, at Jyllands-Posten handlede forkert ved at bringe de 12 Muhammed-tegninger. 56 procent forstår, at muslimer verden over føler sig krænket.

Savage Rose til Fogh: Træd tilbage
[Netavisen - link 13.02.06] Jyllands Posten
I et åbent brev opfordrer komponisten Thomas Koppel fra Savage Rose statsminister Anders Fogh Rasmussen (V) til at træde tilbage "som ansvarlig for den enorme skade, Danmarks internationale omdømme har lidt som følge af Jyllands-Postens Muhammed-provokation".

Soldater svil ikke til Irak
[Netavisen - link 13.02.06] Politiken
Jyllands Postens muslim hetz og den internationale modreaktion får næsten hver tredie danske soldat til at springe fra planlagt tjeneste i udlandet.

JP's ledelse krakelerer
[Netavisen - link 13.02.06] Børsen
Bestyrelsen i Jyllands Posten dukker hovedet og melder Businuess as usual på trods af kuturredaktøren er sendt på "ferie" og den ansvarshavende Chefredaktør er sygemeldt.

Annan: Tegninger er ufølsomme og krænkende
[Netavisen - link 13.02.06] Politiken
FN's generalsekretær tager afstand fra Jyllands Posten: Man skal ikke udøve ytringsfrihed på en måde, der krænker andre. Men Annan forbigår at den islamiske vrede er tæt forbunden med USA´s og Danmark's deltagelse i krige og besættelse. Besættelser FN støtter i Afghanistan, Irak og intet gør imod Israels langvarige kolonisering og besættelse af Palæstina.

Jyllands-Postens og Danmarks to tunger
[Netavisen - link 13.02.06] Flamman (sv)
Jyllands-Posten hoverede tilfreds i sommeren '04, da den danske statsmagt greb hårdhændet ind og bekæmpede ytringsfriheden i forhold til at støtte colombianske og palæstinensiske befrielsesbevægelser. Grundprincippet for den danske ideologi er, at liberale principper som ytringsfrihed kun gælder magthaversiden. Politiske og religiøse minoriteter må finde sig i at blive hånet offentligt med politistatens hjælp.

Med ytringsfriheden som påskud
[Netavisen - link 13.02.06] Yelah (sv)
I debatten om nidbillederne af profeten Muhammed er ytringsfriheden gang på gang påberåbt som et formål i sig selv. Men det er et spil for galleriet: Ytringsfriheden er et våben, som anvendes til at dæmonisere islam.

Profitabelt for hvem?
[Netavisen - link 13.02.06] Nationen (no)
Efter en periode med udlicitering og privatisering af den kollektive trafik, som er et regionalt anliggende, kan man i Norge konstatere, at besparelserne ikke er kommet brugerne til gode, tværtimod.

____________________________________

Arkiv - Tidligere ugers nyhedslinks

Arkiv - Kommunistisk Politik (pdf)

Tilbage til Nyheder