Netavisens nyhedslinks uge 7
Verden rundt
Se også
Danmark og Norden - Global debat

Tilbage til Nyheder -----Nyhedslinks ARKIV

   
Faglige nyheder - Se Labour Start

Nyheder om krig og fred - Se Antiwar
EU-Observer Press Review
Nyheder fra folkenes kamp:
Colombia - ANNCOL - Venezuela VHeadline.com - Filippinerne Bulatlat - Nordkorea KCNA - Cuba Granma
De arabisk lande: Al-Jazeera (eng) - al-jazeera-info - Irak: albasrah

Alle links åbner i selvstændigt vindue

Terror-Israel laver sanktioner mod Palæstina
[Netavisen - link 19.02.06] DR
Israel eskalerende konfrontationen med det palæstinensiske selvstyre, fordi den islamiske Hamas-bevægelse der vandt valget stort nu danner regering.

Mere apartheid-Israel
[Netavisen - link 19.02.06] DR
Det israelske militær indførte for en uge siden nye regler for palæstinenseres bevægelse mellem Vestbredden og Israel, der læner sig op ad den sydafrikanske apartheid-praksis.

Al-Sadr forkaster iraks "forfatning"
[Netavisen - link 19.02.06] Aljazeerah (eng)
Shia leder Muqtada Al-Sadr tager afstand fra iraks fødereale "forfatning" fordi den opsplitter. landet. Den forfatning USA har påtvunget Irak som led i en del og hersk strategi.

Rice: Aktion mod Iran udenom FN
[Netavisen - link 19.02.06] Middle East Online (eng)
Condoleezza Rice slår fast at selv uden FN sanktion vil de "villige" iværksætte sanktioner mod Iran.

Cubas tale vedr. IAEA møde ang Iran
[Netavisen - link 18.02.06] iraq-war.ru (eng)
I talen påviser Cuba hvordan stormagter bryder IAEA aftalen ved at forsøge at fratage et medlem af aftalen retten til brugen af atomenergi. En ret ikke spredningsaftalen imod atomvåben direkte tilsiger medlemslandene.

Rice truer lande i Mellemøsten imod støtte til Palæstina
[Netavisen - link 18.02.06] Haaretz (eng)
Mens Israel og USA forsøger at straffe det palæstinensiske folk for valget, indfører USA og Israel økonomisk udsultning. Nu advarer USA også Iran og andre lande i Mellemøsten imod økonomisk at støtte palæstinenserne og deres lovligt valgte regering.

Chavez overrvejer stop for olie til USA
[Netavisen - link 17.02.06] DR
Fortsat amerikansk undergravning i Venezuela vil få konsekvenser udtaler Venezuelas præsident Chavez, og oplyser der er gjort forberedelser til at det kan ske.

Syrien udskifter dollar med euro
[Netavisen - link 17.02.06] Yahoo.com (eng)
Syrien har udskiftet sine dollar til euro som hård valuta i et forsøg på at gøre det mindre sårbar overfor pression fra USA.

USA: 325.000 på lister over "terrormistænkte"
[Netavisen - link 17.02.06] Politiken
Efter terrorangrebene i 2001 samkører myndighederne i USA deres voksende lister over folk, de udspionerer, herunder folk i anti-krigsbevægelsen. Borger-rettighedsgrupper protesterer..

USA vil udsulte palæstinenserne
[Netavisen - link 16.02.06] DR
USAs Kongres vil have stoppet støtten til det palæstinensiske selvstyre. Repræsentanternes Hus vedtog en opfordring om, at amerikansk støtte til det palæstinensiske selvstyre stoppes. USA/Israel's plan for at straffe det palæstinensiske folks valg er på vej.

Irakisk vrede over billeder fra Abu Ghraib
[Netavisen - link 15.02.06] DR
Nye billeder af mishandlede fanger fra det berygtede Abu Ghraib-fængsel er kommet frem i offentligheden, og reaktionerne i Irak er ikke til at tage fejl af. Befolkningen har fået nok af amerikanernes tortur.

FN: USA bør lukke Guantanamo-fængslet
[Netavisen - link 15.02.06] DR
USA skal omgående lukke fængslet i Guantanamo Bugten. Kravet fremgår af en FN-rapport om menneskerettigheder, som blev offentliggjort torsdag.

Indonesiske virksomheder boykotter Danmark
[Netavisen - link 15.02.06] Politiken
Sammenslutningen af indonesiske importører, som omfatter 7.800 virksomheder, har indført handelsboykot mod Danmark på grund af Jyllands-Postens tegninger af profeten Muhammed.

Irak: Studenter og journalister i strejke mod USA
[Netavisen - link 15.02.06] uruknet.info (eng)
Studenter i Baghdad har opfordret til strejke i protest imod mordet på Dr Ali Abdul Razaq al-Naas, journalist og populær TV kommentator. Al-Nas blev likvideret kort efter han i en TV udsendelse havde krævet USA trak sig ud af Irak.

Italiensk fascist og minister l i Muhammed-T-shirt
[Netavisen - link 15.02.06] Politiken
Italiens minister for reformer, Roberto Caldero fra det fascistiske parti Liga Nord, ønsker at udnytte Muhammed krisen med hetz mod muslimer. Han har derfor anskaffet sig en t-shirt, hvor en af Muhammed-tegningerne er påtrykt og bebudet at ville gå med den og udlevere flere gratis til andre.

USA og Israel vil sabotere en Hamas-regering
[Netavisen - link 14.02.06] DR
USA og Israel diskuter på topplan hvordan man kan undergrave Hamas-bevægelsen, der vandt det palæstinensiske parlamentsvalg i januar og placere Hamas i en udvidet "ondskabens akse". Et led i USA's og Israels plan for at kontrollere hele Mellemøsten.
Læs også
USA og Israel diskuterer udmanøvrering af Hamas
[Netavisen - link 14.02.06] The New York Times (eng)

Israel har afspærret Jordan-dalen
[Netavisen - link 14.02.06] DR
Den israelske hær har, mens al opmærksomhed var fokuseret på Israels rømning af bosættelser i Gaza, afskåret palæstinenserne fra hele Jordan-dalen. En advarsel om hvad Israel yderligere kan finde på i forbindelse med et amerikansk israelsk angreb på Iran.
Læs også
2 millioner palæstinensere udelukket fra Jordan dalen
[Netavisen - link 14.02.06] Haaretz (eng)

FN-rapportører: Guantanamo krænker international ret
[Netavisen - link 13.02.06] DR
USA's tilbageholdelse af fanger i fangelejren Guantanamo krænker international ret og lejren bør lukkes, hedder det i FN-rapport.

Britiske soldater mishandlede unge irakere
[Netavisen - link 13.02.06] DR
Britisk avis har bragt afslørende billeder fra en video der viser britiske soldater, mishandle 3 unge civile irakere. Videofilmen er optaget i Basra, formodentlig i begyndelsen af 2004, hvor mange unge demonstrerede mod besættelsen og kastede sten efter militæret - 'en soldat er nu anholdt.
Se videoen her

Anti-abort-politikkens ofre
[Netavisen - link 13.02.06] Klassekampen (no)
En frisk rapport viser, at 70.000 kvinder årligt dør efter utrygge aborter. Hundredetusinder skades. USA's antiabortpolitik bidrager til at holde tallet højt.

Kuprygter på Filippinerne
[Netavisen - link 13.02.06] Flamman (sv)
Den korrupte USA-lakaj af en præsident Gloria Arroyo sidder meget usikkert på magten i Filippinerne. To fraktioner i hæren overvejer med hvert sit motiv at overtage magten i det underudviklede land.

For en anti-imperialistisk front
[Netavisen - link 13.02.2006] Antiimperialist Camp (eng)
Rapport fra World Social Forum Caracas og den antiimperialistiske samling International Bolivarian Camp. For en anti imperialistisk front - Lad os realisere Hugo Chavez forslag.

     _________________________________________

Arkiv - Tidligere ugers nyhedslinks

Arkiv - Kommunistisk Politik (pdf)

Tilbage til Nyheder