Netavisens nyhedslinks uge 5
Danmark og Norden
Se også
Verden rundt - Global debat

Tilbage til Nyheder -----Nyhedslinks ARKIV

Norske nyheder

Alle links åbner i selvstændigt vindue

Masseanholdelser i Hillerød
[Netavisen - link 04.02.06] Politiken
Politiet anholder antiracister og beskytter nazister med Dannebrog.Demonstrationer for og imod Muhammed-tegningerne startede fredeligt, men er endt i masseanholdelser og tåregas.

Demonstranter brænder den danske ambassade i Syrien
[Netavisen - link 04.02.06] Politiken
Vrede demonstranter i Syrien har stormet den danske ambassade i hovedstaden Damaskus.

Mohammed-tegninger - En tidslinie
[Netavisen - link 03.02.06] TV2

Tvangsudlicitering i kommunerne
[Netavisen - link 03.02.06] 3F
Den kommunale sektor barberes helt ned, og kommuners frie valg til at udføre opgaver vil forsvinde ifølge nyt lovforslag. - Det er tvangsudlicitering. Det frie valg for kommunerne er væk. Sådan lyder advarslen fra formanden for 3F's offentlige gruppe, Ellen K. Lykkegård, på baggrund af nyt lovforslag fra økonomi- og erhvervsministeren, der vil begrænse kommuners adgang til at sælge serviceydelser.

Snart domsafsigelse i terrorpakkesag mod Greenpeace
[Netavisen - link 02.02.06] Greenpeace
Østre Landsret behandlede i dag sagen mod Greenpeace, der som den første organisation nogensinde er blevet dømt efter den såkaldte terrorpakke, som Folketinget hastede igennem i 2002. Sagen drejer sig om aktionen fra oktober 2003, hvor frivillige aktivister fra Greenpeace hængte et stort banner ned fra DLG-bygningen ved Axelborg med teksten: "Nej til GMO svin". Domsafsigelsen i Østre Landsret vil ske 9. februar.

Danskerne arbejder over uden løn
[Netavisen - link 02.02.06] DR
Danskerne lader sig presse til stadig mere overarbejde uden betaling. De ansatte i Danmark arbejder i gennemsnit halvanden time over hver eneste uge uden at få ekstra løn for det.

TvStop er stoppet
[Netavisen - link 02.02.06] pågaden
En epoke er overstået! Fra januar 2006 har den venstreorienterede lokal-tv kanal TvStop stoppet al fjernsynssending. Foreningen TvStop blev dannet i 1987 af personer, der var aktive på Christiania, Ugeavisen København og BZ bevægelsen. Nu går sendetider og udstyr videre til Foreningen tv-tv.

Moské: Politikens "løsning" i Mohammed-sagen
[Netavisen - link 01.02.06] DR
Politiken der er en del af Jyllandsposten's bladkoncern er kommet med forslag om bygning af en moské. Men hvorfor ikke bygge en ny udlændingelov fjernet for diskrimination - hvorfor ikke trække de danske tropper hjem fra Irak og Afghanistan. Hvorfor ikke adskille kirke og stat så danske borgere ikke tvangsindlægges via finansloven til at støtte den danske statskirke. Vigtige signaler til indvandrere og danskere - og selvfølgelig har muslimer ret til at bygge en moske.

Mærsk dukker sig i Mohammed-sagen
[Netavisen - link 01.02.06] Politiken
A.P. Møller - Mærsk er ikke ramt af boykot, men er bange for at bive det. Men Mærsk er blevet udpeget i en arabisk TV-udsendelse. Derfor ønsker Mærsk ikke at deltage i debatten. Bange for at få udstillet koncernens støtte til USA's og Danmarks krig og besættelse af Irak. Et vigtigt element i den folkelige vrede fra Mellemøsten.

Den sorteste reaktion på gaden?
[Netavisen - link 01.02.06] DR
Går de danske nazister og højreekstremister på gaden i løbet af ugen. Det nazistiske Dansk Front der er de sandsynlige bagmænd til sms- kæder mod muslimer opfordrer nu direkte til at demonstrere på lørdag. Der er sorte kræfter der spekulerer i mulighed for racekrig - PET advarer.

Israelsk terror-dom mod dansk-palæstinenser
[Netavisen - link 01.02.06] Politiken
Retten i Tel Aviv har idømt en 39-årig dansk-libaneser fra Århus 33 måneders fængsel "for spionage mod Israel". Han har tidligere udtalt han under forhør blev presset og lokket til at sige han spionerede. Oprindelig blev dansk palæstinenseren langtidsanholdt blot fordi han videofilmede ud af et tog i Israel. En film myndighederne måtte erkende ikke indeholdt noget og derfor slet ikke længere er med i tiltalen. Med udsigt til måske 20 års fængsel i et israelsk fængsel indgik han i stedet en "handel" og blev idømt 33 måneder for spionage.

Danmarks Sociale Forum 3.-5. februar 2006
[Netavisen - link 31.01.06] Danmarks Sociale Forum
Få nærmere oplysninger om det 3 dage lange program, tiderne samt fællstransport mv.
Fællestransport med bus til København pris 5o kr
Læs også: Guide ved Gerd Berlev

Fogh ønsker EU-grundlov Light uden folkeafstemning
[Netavisen - link 31.01.06] Folkebevægelsen Mod Unionen
- Statsministeren vil gennemføre projektets grundpiller uden reelt at spørge befolkningen. Han ønsker reelt hverken dialog eller demokrati om vitale spørgsmål, udtaler Ole Krarup fra Folkebevægelsen mod EU

Hvorfor valgte Jyllandsposten Mohammed men ikke Holocaust
[Netavisen - link 31.01.06] POlitiken, Aljazeerah
Aljazeerah Live interview: - Flemming Rose hvorfor valgte De Mohammed og ikke Holocaust. - Der kom intet svar. Interview med Jyllands-Postens kulturredaktør, Flemming Rose.

Norge: Tegningerne er at be om civilisationskrig
[Netavisen - link 31.01.06] Aftenposten
Palæstinensernes repræsentant Yasser Najjar i Norge finder Jyllandsposten's"undskyldning" hul. - Det er det samme som en bilist der bevidst kører over din fod og derefter siger, at han ikke ville skade hvorefter han siger at han blot ville afprøve sine nye dæk.

Pia Kjærsgård: Jeg fortryder intet
[Netavisen - link 31.01.06] Politiken
Intern mail i Dansk Folkeparti om en pt. mere afdæmpet tone i udlændinge debatten preller af på partiformand Pia Kjærsgaard.

JP undskylder IKKE Mohammed karrikaturerne

[Netavisen - link 31.01.06] DR
Selvom Jyllandsposten tidligere havde udtalt de aldrig ville sige undskyld vedr. Mohammedtegningerne, blev Jyllandsposten tvunget til at taget ordet undskyld i brug. Jyllandsposten forsøger i en udtalelse på arabisk at "undskylde" (beklage) folk føler sig krænket: Men undskylder ikke og fortryder ikke at have bragt tegningerne.Tegninger som Jyllandsposten var blevet advaret imod af en religionskyndig fra Århus Universitet.

Udtalelse: Styrk skolen drop forliget
[Netavisen - link 30.01.06] Danmarks Lærerforening
2500 lærer tillidsrepræsentanter fra hele landet var forsamlet i Odense Kongrescenterfor at diskutere regeringens nye indgåede skoleforlig. De opfatter det som genbrug af den gamle sorte skole. - Forliget er udtryk for et stærkt forældet skolesyn, som bygger på kontrol og ensretning. Det vil give skolen dårligere mulighed for at styrke fagligheden hedder det i udtalelsen, der slutter med kravet om at regeringsforliget trækkes tilbage. Læs her DL's vurdering af regeringsforliget.

Danida Ulandshjælp: "Bistandshjælp" til dansk erhvervsliv
[Netavisen - link 30.01.06] 3F
Efter Danidas bistandsprogram B2B, der afløser det skandaleramte PS-Program, PSP, kan danske firmaer fortsat stikke sugerøret i ulandshjælpens pulje til deres 99 procent ejede datterselskaber. "Navneændring af Privat Sektor Programmet PSP til Business-to-business. B2B udtrykker hvad det er- fra dansk business til dansk business. Langt fra en egentlig bistandshjælp-ideen om hjælp til selvhjælp og understøttelse af lokale initiativer der sikrede selvhjulpne brede folkelige goder som sundhed, uddannelse, bygning af skoler, børnehaver, el og vand.

Muhammed-tegninger

Kommentarer fra arabiske og muslimske aviser

Leder: Uansvarlig
[Netavisen - link 30.01.06] Arab News, Saudiarabien (eng)
Medierne i de arabiske og muslmske lande har informeret grundigt om Muhammed-tegningerne og den danske regerings holdning. Der er ingen 'misinformation' - informationerne er bedre end dem, den danske offentlighed præsenteres for. Her en leder fra Arab News, Saudiaabien.

Something rotten in the state of Denmark?
[Netavisen - link 30.01.06] Af Miranda Husain, Daily Times, Pakistan (eng)
Synspunkt: Når et folk mener, at dets tro eller værdier er under beskydning, føler de sig naturligvis tvunget til at forsvare dem.

Leder: Respekter religiøse følelser
[Netavisen - link 30.01.06] Khaleej Times, Forenede Arabiske Emirater (eng)
Der må lægges pres på lande som Danmark, som foretrækker tilskuerens tavse rolle over for disse skammelige handlinger mod en ædel tro.

___________

Mellemøsten: Massiv vrede mod Danmark
[Netavisen - link 30.01.06] TV2
Vreden mod Jyllandsposten og den danske regering breder sig mere til alle lande i Mellemøsten. Mellemøstens folk er også bekendt med, at den danske deltagelse i anti-islamkampagen, Jyllands Postens Mohammed tegninger, er et land som er aktiv deltager i Bush's krig og besættelse af Irak.
-Nyhedsliste vedr. sagen


Læs også
Vreden mod Danmark udvikler sig
[Netavisen - link 30.01.06] Børsen
Kræver FN resolution mod Danmark
[Netavisen - link 30.01.06] Aljazeerah (eng)

Jyllands-Posten var advaret om Muhammed-opstand
[Netavisen - link 30.01.06] Politiken
Jyllands-Posten forsøger at spille uskyldig over mange muslimers vrede over tegningerne af Muhammed. Men avisen var advaret af en fremtrædende ekspert på forhånd. Det der skulle være endnu et bidrag til mistænkeliggørelse af muslimer er blevet en boomerang for regeringen og Jyllandsposten - et af deres hoforganer. Det kan også koste på handelsbalancen at så splittelse.

Muhammed-tegninger: Danmark betaler prisen
[Netavisen - link 30.01.06] Middle East Online (eng)
Middle East Online beskriver hvordan presset stiger mod Danmark pga. Jyllands Postens racistiske Muhammed tegninger og den danske statsministers ignorering.

____________________________________

Arkiv - Tidligere ugers nyhedslinks

Arkiv - Kommunistisk Politik (pdf)

Tilbage til Nyheder