Netavisens nyhedslinks uge 5
Verden rundt
Se også
Danmark og Norden - Global debat

Tilbage til Nyheder -----Nyhedslinks ARKIV

   
Faglige nyheder - Se Labour Start

Nyheder om krig og fred - Se Antiwar
EU-Observer Press Review
Nyheder fra folkenes kamp:
Colombia - ANNCOL - Venezuela VHeadline.com - Filippinerne Bulatlat - Nordkorea KCNA - Cuba Granma
De arabisk lande: Al-Jazeera (eng) - al-jazeera-info - Irak: albasrah

Alle links åbner i selvstændigt vindue

Romsfeld sammenligner Chavez med Hitler
[Netavisen - link 03.02.06] Aljazeerah (eng)
Venezuela har udvist en lederen af den amerikanske ambassade i Venezuela. Udvisningen kommer dagen efter USA's krigsminister Donald Romsfeld sammenlignede Chavez med Hitler.

Nyt hemmeligt memo: Bush-Blair aftale før Irak krigen
[Netavisen - link 03.02.06] The Guardian (eng)
Nyt hemmeligt memo påviser hvordan Blair og Bush på et møde 31. januar 2003 aftalte at gå i krig til marts 2003 uanset FN afstemning og FN inspektørers resultater. Afsløringerne kommer i bogen "Lawless World", af professor Phillipe Sands fra University College i London.
Læs også
Falske FN-Fly skulle provokere til krig
[Netavisen - link 03.02.06] uruknet.info
Læs også
Hemmeligt memo: Blair løj om Irak-krig
[Netavisen - link 03.02.06] Børsen
Blair aftalte krig med Bush før FN afstemning
[Netavisen - link 03.02.06] CNN (eng)
Læs også tidligere memo
Downing Street Memo
[Netavisen - link 03.02.06] Stop Terrorkrigen

Holland: 1400 soldater til Afghanistan
[Netavisen - link 03.02.06] BBC (eng)
Efter længere tids diskussion i Holland og efter stort pres fra USA, Nato og FN har et splittet hollandsk parlament indvilliget i at sende 1400 soldater til Afghanistan.

Mossad bag bombninger af kirker i Irak
[Netavisen - link 02.02.06] Al-Moharer (eng)
Website med nære forbindelser til den irakiske modstand hævder at det er den israelske efterretningstjeneste Mossad, der står bag de bombninger af kristne kirker, der er rapporteret om i de seneste dage med den opkørte debat om Muhammed-tegningerne.

Trusler og eskalation i Mohammed sagen
[Netavisen - link 02.02.06] Aljazeerah (eng)
Bevæbnede grupper i Palæstina truer med angreb på folk af dansk, norsk, svensk og fransk nationalitet i området samt kræver EU's kontor i Gaza lukket. Den franske regering har fordømt offentliggørelsen af Mohammed karikaturerne i Frankrig.
Læs også
Afstraffelse af Danmark: Den forkerte fjende
[Netavisen - link 02.02.06] Stop Terrorkrigen
Arabiske regimer udnytter Mohammed-sagen
[Netavisen - link 02.02.06] Middle-east-online (eng)

Israel tilbageholder palæstinensiske penge
[Netavisen - link 02.02.06] DR
Israel besluttede onsdag at lægge et jerngreb om det palæstinensiske selvstyre ved at indefryse de skatter og afgifter, som Israel opkræver på vegne af selvstyret. Beløbet der nu tilbageholdes er på omkring 55 mio. dollar - ca. 350 mio. kr.
Læs også
Krav til Hamas er alligevel ikke: Anerkend Israel
[Netavisen - link 02.02.06] Palestine Chronicle (eng)

Mindre olie fra Mellemøsten: Bush mente det ikke
[Netavisen - link 02.02.06] Knight Ridder (eng)
Dagen efter præsident Bush påstod at ville reducere USA's afhængighed af Mellemøstens olie ved at nedskære importen derfra med 75 % har administrationen haft travl med at klargøre det ikke skulle tages bogstaveligt. Men at USA også i 2025 ville iimportere olie fra Mellemøsten, fordi det er der de største olie forsyninger findes.

Bush tale: Global kontrol og krig
[Netavisen - link 01.02.06] DR
Bush's tale til nationen var koncentreret om "forsat lederskab": En erklæring om krig om "nødvendig" i hele verden. Fortsat besættelse af Irak, krigstrusler mod Iran samt øvrige Mellemøsten og en understregning af USA's behov for olie.
Læs også
Bush tale: Endeløs krig udadtil og undertrykkelse hjemme
[Netavisen - link 01.02.06] Troops Out Now Coalition (eng)

Abbas kræver Hamas opgiver væbnet kamp
[Netavisen - link 01.02.06] Aljazeerah.info (eng)
Som forudsætning for at udnævne en regering med Hamas - den helt store vinder af det palæstinensiske valg - kræver palæstinensernes præsident Abbas at Hamas indfrier Israels og USA's tre krav: Stop for den væbnede kamp, anerkende tidligere indgåede aftaler med Israel samt anerkender staten Israel. Tre krav der strider imod Hamas politik. Økonomiske trusler og pression er også sat igang.

Iran fastholder retten til atom-teknologi
[Netavisen - link 01.02.06] DR
Irans præsident Mahmoud Ahmedinejad fastholder, at han ikke vil bøje sig for vestligt pres og indstille landets atomprogram. Udtaler, at de falske supermagter skal vide, at Iran blev uafhængig for 27 år siden og selv træffer beslutninger.

Videnskabsfolk afviser officiel 11. sept. forklaring
[Netavisen - link 31.01.06] uruknet.info (eng)
Lærde i USA har taget initiativ til en sammenslutning, hvis opgave er" at frembringe solide videnskabelige beviser omkring studiet af 11. september-fænomenet". De mener at regeringen ikke kun tillod 11. september at ske, men endog selv hjalp til med at muliggøre den politiske dagsorden. En gruppe af prominente eksperter og lærde er gået med og foreningen omfatter i dag 50 personer.

Hamas afviser økonomisk afpresning
[Netavisen - link 31.01.06] BBC (eng)
USA, EU, Rusland og FN truer Hamas og kræver de afsværger deres legitime ret til væbnet kamp og anerkendelse af Israel for at kunne modtage hjælp til det sønderskudte og i forvejen udsultede Palæstina. Hamas udtaler de fastholder deres strategi med væbnet kamp imod israelsk besættelse. En udsultningsstrategi imod det palæstinensiske folks demokratiske afgørelse ved valget er igang.
Læs også
Israel, USA og EU straffer Palæstina økonomisk
[Netavisen - link 31.01.06] Aljazeerah.info (eng)

USA og FN kræver hollandske tropper til Afghanistan
[Netavisen - link31.01.06] Yahoonews (eng)
Nu prøver også FN's generalsekretær Annan at presse Holland til at sende tropper til Afghanistan, hvor modstandbevægelsen vinder terrain.

Chavez WSF: ''Down with the U.S. empire!"
[Netavisen - link31.01.06] newspres (eng)
World Social Forum der varede i seks dage afsluttede med en forsamling hvor bl.a. Venezuelas præsident Hugo Chavez vendte sig imod en ny krig mod Iran og advarede USA om at et angreb på Iran vil blive "10 gange værre end Irak"- I hele verden må folk sige ''Down with the U.S. empire!", ''Down with empire!"

Iran: FN sanktioner til marts?
[Netavisen - link31.01.06] DR
USA's pres på de øvrige permanente medlemmer af FN's Sikkerhedsråd Rusland, Kina, Storbritannien og Frankrig - plus Tyskland har fået dem til at acceptere at Iran tages op i Sikkerhedsrådet fordi de postulerer, Iran forsøger at fremstille atomvåben. Men der vil ikke blive diskuteret evt. sanktioner mod Iran.før engang i marts. Især er det ikke sikkert Kina som har vetoret vil acceptere sanktioner mod deres store olieleverandør. De 5 permanente medlemmer af sikkerhedsrådet formulerede på mødet i London dette fælles dokument.
læs også
Iran truer med opsigelse af atomaftalen
[Netavisen - link31.01.06] DR

WSF Caraccas: "Socialisme eller død"
[Netavisen - link30.01.06] Green Left Weekly (eng)
Socialisme eller død var konklusionen i Chavez afsluttende tale den 27 januar til en forsamling på omkring 10.000 mennesker på Polihedro Stadion. Også Chavez datter og Cindy Shehan var på podiet og arrangementet afsluttedes med afsyngelse af Internationale. Mødet var et af de 2000 møder der blev holdt på World Social Forum i Venezuela imod imperialistisk globalisering og kampen for en bedre verden og hvor spørgsmålet om socialismens nødvendighed er taget op.

Kampagne: Ingen krig mod Iran
[Netavisen - link30.01.06] campaigniran (eng)
Kampagneinitiativ CASMII, Campaign Against Sanctions and Military Intervention in Iran iværksat for at forhindre en krig mod Iran. Kampagnen har 3 hovedkrav: Mod Irans overdragelse til FN's sikkerhedsråd - Mod ethvert angreb på Iran og Syrien - Mod en ny krig i Mellemøsten. Initiativet blev taget den 15. december 05 af eksiliranere i London.

London: Politiet forfalskede " dødslog"
[Netavisen - link30.01.06] Independent (eng)
For at skjule fejltagelserne der førte til nedskydning og drabet på den brailianske elektriker Menez på Stockwell undergrundsstation rettede politet i logbogen og gav falske forklaringer.

USA viser Indien sin jernnæve
[Netavisen - link30.01.06] South Asia Views (eng)
USA og Indien har forskelligt syn på om Iran skal indbringes for FN's sikkerhedsråd når "the International Atomic Energy Agency (IAEA)" i næste uge mødes. Stemmer Indien ikke for har USA truet med at annulere den atom aftale der blev indgået med Indiens premierminister i Washinton i juli måned-en aftale om udveksling af atom teknologi.
Læs også
Indien forsvarer Iran
[Netavisen - link30.01.06] dawn (eng
USA : Indien - bak ud af olieaftale med Syrien
[Netavisen - link30.01.06] thehindu (eng)

Iran vil dokumentere britisk sabotage
[Netavisen - link 30.01.06] Yahhoo (eng)
Iran's myndigheder oplyser de vil sende dokumentation til Storbritanien som påviser briternes indblanding i sabotage angreb på den iranske olieby Ahvaz. I Torsdags blev 8 personer dræbt og 46 såret ved et dobbelt bombeangreb på Ahvaz, i Khuzestan provinsen tæt ved den britisk kontrollerede grænse til Syd Irak.


     _________________________________________

Arkiv - Tidligere ugers nyhedslinks

Arkiv - Kommunistisk Politik (pdf)

Tilbage til Nyheder