Netavisens nyhedslinks uge 17
Danmark og Norden
Se også
Verden rundt - Global debat

Tilbage til Nyheder -----Nyhedslinks ARKIV

Alle links åbner i selvstændigt vindue

Dansk grundlag for Irak-krigen undergraves
[Netavisen - link 30.04.05] Information
Folkeretseksperter ser et parallelt forløb til Storbritannien, hvor offentliggørelsen af hemmelige notater har skabt tvivl om lovligheden af Irak-krigens grundlag. Også Danmarks juridiske argumenter flyttede sig i dagene op til krigens begyndelse

Regeringen slipper for sag ved Menneskerets-domstolen
[Netavisen - link 30.04.05] Politiken
Dansk-filippinsk ægtepar klagede til Menneskeretsdomstolen over nej til familiesammenføring. Inden sagen kom for retten, skiftede Integrationsministeriet mening.

Villy Søvndal vil i regering
[Netavisen - link 29.04.05] Politiken
Selv om afstanden mellem SF og Socialdemokraterne er større end længe, så satser SF's nyvalgte formand Villy Søvndal på at komme i regering.

Krav om ny dansk debat om krigen efter Blair-afsløring
[Netavisen - link 28.04.05] Politiken
En britisk top-rådgiver advarede Blair mod krigen i Irak, viser hemmelige dokumenter. Den britiske debat får nu den danske opposition til at kræve ny diskussion om folkeretten.

Maskeforbud underkendt
[Netavisen - link 28.04.05] Modkraft
To civilklædte betjente, der optrådte maskeret under en demonstration mod EU-topmødet i København 2002 blev igår frikendt i Landsretten for overtrædelse af maskeforbuddet. Den ene frøs og den anden var 40 meter fra demonstrationen, da han valgte at skjule sit ansigt.

Hættepoliti frikendt - selvfølgelig
[Netavisen - link 27.04.05] Politiken
To betjente blev tirsdag frifundet for at have maskeret sig under demonstration ved EU-topmødet i 2002. Dommen kan få konsekvenser for fremtidige sager, mener anklager
Se også
Fjern maskeforbuddet Modkraft

Minister vil begrænse sin egen magt
[Netavisen - link 27.04.05] Politiken
Ny lov skal sikre, at justitsministre ikke misbruger retten til at bestemme over anklagemyndigheden i konkrete straffesager. Utilstrækkeligt, mener jura-lektor. Alle bånd mellem justitsministeriet og anklagemyndigheden sal væk.

Byggeren overgav sig aldrig
[Netavisen - link 26.04.05] På Gaden
Brændende barrikader, gadekampe og undtagelsestilstand på Nørrebro. Sådan endte kampen for »Byggeren«, da massive politistyrker for 25 år siden knuste børnenes byggelegeplads i Den sorte Firkant.

Med håbet som livsprincip
[Netavisen - link 25.04.05] Information
Forfatteren og samfundsdebattøren Ebbe Kløvedal Reich døde i lørdags, 65 år gammel.
Af Karen Syberg

Hvorfor tanten ikke må besøge Norge
[Netavisen - link 25.04.05] Dalane Tidende (no.)
Også i Norge har den stramme udlændingepolitik betydet restriktioner på indvandrernes bevægelsesfrihed, hvilket denne sag belyser.

Sverige træner egne stormtropper
[Netavisen - link 25.04.05] Piteå-Tidningen (sv.)
Den nye svenske hær-doktrins 'internationale retning' præger stærkt flyvevåbenets store øvelse, som just nu gennemføres. I Jokkmokk-skovene øves en situation, hvor en fjendtlig lokalbefolkning blandt andet angriber FN-soldater.

Journalister fordømmer portolov
[Netavisen - link 25.04.05] Modkraft
Dansk Journalistforbund kalder nedskæringerne af portostøtten et uanstændigt angreb på ytringsfriheden. Samfundets mangfoldighed ofres, når mediepolitikken styres af konkurrenceregler, og demokratiet udhules, lyder det i en udtalelse fra forbundets delegeretmøde. Kommunistisk Politik blev allerede sidste år ramt af vilkårlighederne i den første runde nedskæringer.

En krone til lønslaverne
[Netavisen - link 25.04.05] Proletæren (sv.)
Det svenske kommunalarbejderforbund har indgået, hvad der kunne kaldes en intern-socialdemokratisk overenskomst, med reallønsnedgang til de i forvejen fattige medlemmer samt øget individualisering. Forbundets svig imod en storstrejke for to år siden har ledt til passivitet blandt medlemmerne i denne omgang.

International antikrigslejr
[Netavisen - link 25.04.05] Arbejderen
Norsk Ungdom mod Atomvåben og den svenske organisation for en atomvåbenfri verden, Ofog, inviterer til fredslejr ved Fauske-basen i Norge til juni.

Reform vækker bekymring
[Netavisen - link 25.04.05] Arbejderen
Strukturreformen må ikke medføre, at nogen ansatte inden for stat og kommune bliver ringere stillet løn og arbejdsmæssigt, end de nuværende overenskomster foreskriver
Lager, Post & Servicearbejdernes Forbund

_______________________

Arkiv - Tidligere ugers nyhedslinks

Arkiv - Kommunistisk Politik (pdf)

Tilbage til Nyheder